algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Èxit de públic en la presentació del documental sobre el Firó

Ha estat realitzat per Neus Marroig i Laura Martínez Marquès

Més de 200 persones acudiren a la presentació del documental sobre la celebració del Firó -la festa sollerica per excel·lència- que va tenir lloc dimarts vespre a la capella de Santa Caterina d'Alexandria del Port de Sóller, lloc que actualment acull les instal·lacions del Museu del Mar.

Tal com ja es va informar, el documental -que du per títol «A la lluita sollerics», el famós crit de guerra que utilitzà el capità Joan Angelats l'11 de maig de 1561-, ha estat realitzat per les joves solleriques Laura Martínez Marquès (Laura Marte) i Neus Marroig, llicenciades en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, a partir d'un projecte que fa dos anys va comptar amb un ajut de Sa Nostra i que també ha tingut la col·laboració de l'Ajuntament de Sóller.

El documental, que va ser molt aplaudit durant la presentació, pretén presentar la celebració des de dins, partint d'imatges d'un dia que comença plàcidament amb les Valentes Dones i altres personatges històrics vestint-se a casa seva i cuinant els tradicionals caragols de la Fira, fins acabar, en la culminació del simulacre, en una «transgressió» de les normes, encara que només sigui per un dia. Per a la gravació del documental les seves autores i altres col·laboradors han enregistrat la festa durant dos anys consecutius mitjançant sis càmeres de vídeo que repartiren en llocs estratègics, per enregistrar des de l'arenga inicial fins a la batalla i el caos final en què desemboca la festa durant la qual es disparen milers de salves de pólvora i, per regla general se sol consumir alcohol en abundància. De fet, les realitzadores han fet un especial esforç per presentar la festa com és, un aspecte del documental que pot ser no estigui lliure de polèmica.

L'acte va ser presentat pel regidor de Cultura i Festes, Miquel Nadal, i es podrà continuar visionant al mateix recinte fins demà dissabte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris