cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Critiquen la precarietat del festival Illes Balears en concert a Barcelona

Els grups denuncien la manca de mitjans en l'acte promogut pel Govern

NURIA ABAD.Palma.
«El Govern balear va aconseguir, el passat dijous 18 d'agost, assolir la seva cota màxima de despropòsit en tractar o (maltractar) de promocionar els artistes d'Illes Balears fora de les nostres illes». Amb aquesta rotunditat inicia Àngel Cubero, membre de The Nash, una carta remesa a Diari de Balears, en el qual crítica la insuficiència de mitjans tècnics i promoció del festival «Illes Balears en concert a Barcelona», en el qual també van participar Casa Russa, Kard's Piken, Estanis i Peter Colours.

Aquest concert és celebrat des de fa set anys en el marc de les festes de Gràcia de la Ciutat Comtal gràcies a la col·laboració entre el Govern i l'Ajuntament de Barcelona per a la promoció de la música feta a les Illes.

Canvi perjudicial
En aquesta edició, segons la missiva, la cita va sofrir un canvi d'ubicació. De la freqüentada plaça del Sol, l'escenari es traslladà a l'«allunyada» laça Juanic, «fet que va suposar un descens de públic», va apuntar José Luis Benejam, director del festival.

Però aquesta circumstància no ha estat la més criticada pels músics. Si Cubero parla de «panorama desolador» i d'«equip insuficient»; Víctor Tugores, de Kard 's Piken, defineix els mitjans tècnics de «tercermundistes i precaris», un epítet en el qual coincideix amb Carlos Tejedor, de Casa Russa, que afirma que l'«escenari no complia uns requisits mínims». A la seva carta, a més, Cubero retreu al Govern que «una institució pública contracti un artista per actuar en les festes de Gràcia de Barcelona i no li pagui res pel seu treball, amb el pretext que servirà per a la seva promoció».

El responsable de l'organització del festival, Benejam, ha afirmat que el pressupost per a aquest concert és de 12.000 euros, «una suma amb la qual fem el que podem». El promotor va justificar que «el canvi d'ubicació del festival no respon a una decisió del Govern sinó de l'Ajuntament de Barcelona».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris