bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Una gernació seduïda per l'art de Picasso

Els mons de la política i de la cultura elogiaren la nova sala expositiva del Ferrocarril de Sóller

En tren, com manen els cànons. Així varen arribar fins a Sóller els nombrosos representants del món de la cultura i la política de Mallorca que van voler participar de manera massiva -devers 300 persones hi assistiren- a la gran festa promoguda pel Ferrocarril de Sóller amb motiu de la inauguració de la sala Picasso-Ceràmiques.

La comitiva fou encapçalada pel president Jaume Matas; la consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer; la directora general de Cultura del Govern, Catalina Sureda; i el nét de Joan Miró, Joan Punyet.

El president del Ferrocarril, Xavier Mayo, i el batle de Sóller, Carles Simarro, exercien d'amfitrions en aquest trajecte, que també van realitzar l'empresari de cinema Joan Salas; artistes com Miquela Vida i Antoni Hidalgo; l'escriptor Miquel Segura; el portaveu del PSOE a Cort, Antoni Roig, i el president de l'Associació d'Amics Austríacs de Mallorca, Joseph Egger.

La gran festa es produïa en arribar a l'estació de Sóller. Matas fou rebut pel batle d'Escorca, Antoni Gómez, i pel president editor del Grup Serra, Pere A. Serra. La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar; el delegat de Govern, Ramon Socias; i el fiscal en cap de Balears, Bartomeu Barceló, eren ja a l'interior de l'estació.

Després dels discursos tothom s'entregà a recórrer la mostra de les peces ceràmiques de Picasso. Entre els assistents a l'acte es va poder veure la vicepresidenta del Consell, Dolça Mulet; l'eurodiputat pel PP, Luis de Grandes; el senador Tomàs de Burgos i el regidor de Cultura a Cort, Rogelio Araújo. El món de la cultura i de l'art hi estava representat per Juan Fierro, Ramon Canet Joan Soler Rebassa, Jaume Mir i la seva dona, la ceramista Amalia García, l'actor Simó Andreu...

Al final de l'esdeveniment es va servir un càtering provinent del restaurant Tristán que va ser molt elogiat per tots els assistents a una vetlada en què l'art fou el protagonista.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris