algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Adverteixen que l'antidepressiu «Seroxat» pot induir al suïcidi

Seroxat, un conegut antidepressiu que ha estat administrat a milions de pacients a tot el món, podria estar relacionat amb diversos intents de suïcidi, segons un estudi publicat ahir per la prestigiosa revista científica britànica BMC Medicine.

Un equip de la Universitat d'Oslo, a Noruega, va analitzar la reacció de 916 pacients als quals van subministrar paroxetina, el component principal de Seroxat, i de 550 als quals varen proporcionar un placebo. Durant l'estudi realitzat es varen registrar fins a set intents de suïcidi al grup que va prendre paroxetina, davant només un al grup que va prendre el placebo.

L'agència britànica de regulació de fàrmacs, MHRA, ja havia advertit que eSeroxat no és apropiat per a al·lots i adolescents, a causa d'un augment en el risc de suïcidis.

La nova investigació recomana que aquestes advertències s'ampliïn també als adults.

Tant la MHRA com GlaxoSmithKline, l'empresa fabricant del producte, havien assegurat que els beneficis deSeroxat eren majors que el seus possibles riscos.

Un portaveu de la citada farmacèutica va assenyalar que ens «vam prendre molt seriosament la seguretat dels nostres fàrmacs i, sens dubte, revisarem l'informe amb cura quan estigui disponible».

Aquest portaveu va declarar que «no està clar quin mètode han utilitzat els investigadors per arribar a aquestes xifres o quines proves clíniques han seleccionat».

En qualsevol cas, aquest membre de l'empresa va afirmar que les conclusions extretes de l'estudi no coincideixen amb les obtingudes per la seva farmacèutica, després d'haver-se realitzat un programa extensiu de proves clíniques experimentades sobre 24.000 pacients.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris