muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

La UCE recorda emocionada el seu darrer rector, Miquel Porter

El gimnàs del liceu s'omplí per retre homenatge al polifacètic lletraferit


El gimnàs del Liceu Renouvier a Prada s'omplí de gom a gom ahir per retre un molt sentit homenatge a Miquel Porter i Moix, qui fou rector de la Universitat Catalana d'Estiu des del 1995 fins al 2003 i que morí el 18 de novembre de 2004.

En un acte ple de moments en els quals l'emoció va commoure tant els assistents com els participants, fou la participació d'un dels fills de Porter i Moix, Jordi, i del seu nét Elias Porter, el que aixecà aplaudiments generalitzats entre el públic.

L'actual president de l'equip rector de la UCE, Joandomènec Ros, recordà l'enorme tasca realitzada per Porter tot afirmant les múltiples facetes d'un «patriota insigne» com a escriptor, cantautor, sindicalista, llibreter, lletraferit i amant i coneixedor com pocs del cinema de factura catalana.

Concòrdia
Jordi Porter recordà que «tot i haver seguit un camí molt distint al del meu pare, em va ensenyar que la concòrdia és molt important i que cal aprendre a situar-se un mateix en el món».

Per la seva banda, Manel Royes, expresident de la Diputació de Barcelona, rememorà el moment en què Porter i Moix ajudà en la fundació dels 16 Jutges i com ensenyà a tots «una nova forma de llegir el cinema». Així mateix fou el primer estudiant de tot l'Estat a realitzar una tesi doctoral centrada en el cinema, com a excel·lent coneixedor que era de la producció soviètica i catalana, amb una col·lecció que regalà generosament a la Generalitat de Catalunya.

Josep Lluís Carod-Rovira, president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), digué de Porter i Moix, que «era un home lliure» i que «tot i el seu posat trist i seriós no tenia l'alegria que passa, sinó aquella que pertany a tota una vida. Un subversiu simpàtic d'aspecte fràgil i de fonètica precisa i impecable».

Per la seva banda, el nordcatalà Pere Verdaguer, membre fundador de la UCE, no va poder contenir les llàgrimes en el decurs de les paraules que dedicà a Porter i Moix tot afirmant que «sense cap mena de dubte va ser decisiu en la revitalització del Rosselló en uns moments en què es necessitava molt dels Països Catalans subpirenaics». Enmig de l'emoció, Verdaguer va concloure la seva intervenció afirmant que «enguany el trobam molt a faltar».

Miquel Comamala va interpretar unes cançons de Portal i acabà amb Les floristes de la Rambla.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris