muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Felanitx viu la seva particular nit de l'art

Andreu Maimó i Pere Capellà inauguraren sengles exposicions en el marc de les festes de Sant Agustí

Felanitx visqué ahir la seva particular nit de l'art, emmarcada en les festes de Sant Agustí. I és que s'inaugurà la nova exposició d'Andreu Maimó al Centre de Cultura, mentre que Pere Capellà debutà a Mallorca amb els seus Llençols estesos als balcons.

La proposta d'Andreu Maimó és un monogràfic sobre el món de la vinya, i de manera molt especial sobre els ceps. Es tracta d'una creació artística que empra diferents llenguatges expressius. Per tant, s'hi poden veure deu olis, catorze ceràmiques i, al pati de la Casa de Cultura, una gran instal·lació titulada La vinya d'en Noé, amb set ceps. Altres peces exposades són vuit xilografies, dues litografies i dues col·leccions de ceràmica de mida petita.

Aquest nou muntatge de Maimó ocupa tota la planta baixa de can Proenç, seu de la Casa de Cultura de la localitat. La inauguració va ser a càrrec de la batlessa, Catalina Soler, acompanyada pel regidor d'Urbanisme, Joan Bordoy. Així mateix, hi eren presents Miquel Julià, d'UM; Nicolau Barceló d'EU-EV, i representants del PSOE.

El comissari de l'exposició és Antoni Vicenç Massot, exdirector de la Casa de Cultura. Atès el seu caràcter itinerant, en la inauguració de la mostra s'hi pogué veure Mateu Puiggròs, batle de Sant Llorenç des Cardassar, un dels pobles on serà instal·lada.

Per la seva banda, Pere Capellà ha triat el taller de ceràmica Call Vermell per donar-se a conèixer a Mallorca, després d'haver debutat a Catalunya, en concret al municipi de Capellades. Llençols estesos als balcons és una col·lecció de 112 aquarel·les petites, per les quals desfilen diferents personatges. Fent honor al títol escollit, els dibuixos s'havien penjat amb fils, com si el taller Call Vermell, de Maria Ramis i ubicat al carrer Major, s'hagués convertit en un gran terrat.

La principal responsable d'aquesta idea va ser Francesca Salvà, encarregada de l'escenografia del muntatge, mentre que de l'aspecte interpretatiu se'n va ocupar Esperança Crespí, que va interpretar els personatges dibuixats per Capellà.

En la presentació d'aquesta proposta del jove artista, hi eren presents els escriptors Guillem Frontera i Llorenç Capellà; els periodistes Cristina Ros i Andreu Manresa; i l'escultor felanitxer Jaume Canet. Molts d'ells varen visitar les dues exposicions, com en el cas de la batlessa, que va arribar a la de Capellà acompanyada pels xeremiers del poble.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris