nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Dolores Duran prepara a Mallorca una mostra sobre Torres García

La comissària es troba a l'Illa ultimant la Sala Picasso de Sóller

La comissària d'art Dolores Duran es troba a Mallorca ultimant la Sala Picasso Ceràmiques, que s'inaugurarà el 23 d'agost a l'estació del tren de Sóller, a Sóller. Duran aprofita la seva estada a l'Illa per treballar els detalls del seu següent projecte artístic, l'exposició «Joaquín Torres García teòric», que comissariarà i que s'inaugurarà el 2006 a Barcelona.

«La mostra estarà composta pels dibuixos que acompanyen les obres de l'artista sobre art constructiu i les primeres edicions i els originals dels seus llibres», va explicar Duran. Història de la meva vida, Foi, La ciutat sense nom i Estructura són els llibres que seran presents en l'exposició, la qual Duran realitza en col·laboració amb el museu uruguaià.

La comissària d'art du diversos anys col·laborant amb el Museu Torres García, que li ha facilitat els fons que centraran «Joaquín Torres García teòric». «Miró. Sèrie Mallorca» i «Picasso. Gravats» van ser els seus primers treballs en col·laboració amb el museu. «Torres García va néixer a Uruguai però, de jove, es va traslladar a Europa. Quan tornà al seu país natal, donà a conèixer tot el que havia après al vell continent, la qual cosa ajudà a renovar l'art al con sud, i creà l'Escola d'Art Constructiu», digué.

Dolores Duran no només coneix l'obra de Torres García, també ha treballat en profunditat la trajectòria de Pablo Serrano. Nascut a Saragossa, Serrano «es va traslladar a Amèrica de jove, on va viure durant 35 anys a Argentina i Uruguai». A la seva tornada a Espanya l'any 1955, gràcies a un concurs, va fundar el grup El Paso. Malgrat haver residit durant tants anys al continent, Amèrica no va veure les noves produccions de Serrano fins fa dos anys. L'exposició «Pablo Serrano, la seva trajectòria humanista», que comissarià Duran i que va recórrer els museus de Belles Arts de Bolívia, Santiago de Xile i Buenos Aires i La Caixa Federal de Brasília, va permetre conèixer l'evolució artística de l'artista. «Així Amèrica conreà el fruit dels anys de formació de Serrano».

La comissària d'art té uns altres tres projectes en marxa. El primer consisteix a comissariar «una mostra de Brut Art centrada en els fons de la Collection de l'Art Brut de Lausanne, que és procedent de la col·lecció de Jean Dubuffet». El segon «és una exposició sobre Gargallo que podrà veure's al Kursaal».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris