muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El papa Benet parla en privat amb polítics alemanys de les eleccions

Se suposa que el pontífex no exercirà el dret de vot al seu país nadiu

Benet XVI va mantenir ahir amb el canceller alemany, Gerhard Schroeder, i amb la cap de l'oposició cristianodemòcrata, Angela Merkel, sengles entrevistes que, tot i ser protocol·làries i «privades», tinguren un caràcter polític perquè Alemanya és la pàtria del papa i es troba en campanya electoral.

Les eleccions, de fet, foren un dels temes que Benet XVI tractà amb els seus interlocutors, i el president del Parlament alemany, Wolfgang Thierse, també rebut pel papa, va indicar després de l'audiència que el pontífex va abordar aquesta qüestió tot just començada la conversa.

Thierse no es va atrevir a preguntar al papa si farà ús del seu dret de a votar a Alemanya, però el president de la Conferència Episcopal alemanya, el cardenal Karl Lehmann, havia dit abans de la visita del pontífex que dubtava molt que Benet XVI votàs en les generals del 18 de setembre. Va assenyalar a més que el pontífex es guardaria molt d'intervenir d'una manera o de l'altra en la campanya.

El fet que Alemanya s'hagi convertit en el primer país al qual viatja el papa germànic és, en efecte, perquè el sant pare no ha volgut visitar Polònia, la pàtria del seu predecessor Joan Pau II i el primer que va prometre visitar, perquè aquest país es troba també en campanya electoral per a les generals del 25 de setembre.

En el cas d'Alemanya, la cosa resulta menys delicada perquè el papa és al seu propi país i l'Església catòlica no influeix en la vida política com a Polònia.

La desfilada de polítics per l'Arquebisbat es va convertir, això no obstant, en una demostració de com estan els ànims amb vista a les eleccions.

La cap de la Unió Cristianodemòcrata (CDU) se'n mostrà molt satisfeta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris