algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

La ciutat nord-americana de Providència declara el «Dia de Maria del Mar Bonet»

Es reconeixen els seus mèrits musicals i en la lluita contra la injustícia social

85744

La cantant Maria del Mar Bonet ha estat reconeguda als EUA.

El passat 5 d'agost, la ciutat nord-americana de Providència declarà aquest dia com el Dia de Maria del Mar Bonet a la localitat. Aquesta declaració es produí en el transcurs de la gira nordamericana que du a terme la cantant mallorquina, i és un dels grans honors que concedeix aquesta ciutat, caracteritzada essencialment per la seva vida universitària.

La proclamació fou signada pel batle, David N. Cicilline, i feta pública el mateix dia de la concessió de tan singular privilegi. En la carta, s'hi pot llegir que «l'artista Maria del Mar Bonet ha aconseguit una gran fama internacional i és una cantant superba, amb una veu privilegiada. És una de les líders de l'afamada tradició musical de la cançó catalana, en la qual destaca per les seves paraules brillants, per la seva cultura i per les seves fortes arrels polítiques».

La ciutat de Providència reconeix i explica que «Maria del Mar Bonet, nascuda a la mística illa de Mallorca, aprengué de ben jove el talent d'expressar la tradició musical espanyola, i la seva carrera inclou vigorosos i ardents missatges polítics. Tant és així, que va ser censurada nombroses vegades pel règim de Franco, alhora que es guanyava l'adoració de la gent d'arreu del món, que l'admira pel seu coratge i per les seves conviccions».

La ciutat de Providència també ha decidit dedicar-li un dia perquè «Maria del Mar Bonet ha enregistrat molts de discs, alguns en col·laboració amb famosos artistes com ara el brasiler Milton Nascimento; ha merescut nombrosos premis; ha fet comprendre més la música del Nord de l'Àfrica; i ha rebut honors i distincions tan importants com el Charles Cross Academy de França i el premi Nacional del Govern de Catalunya per la seva contribució a la popularització de la música folk en català».

Per tots aquests motius, els residents de Providència volgueren donar «la benvinguda a Maria del Mar Bonet a la ciutat, i estam molt orgullosos del concert que ofereix al Waterplace Park, patrocinat pel Departament d'Art, Cultura i Turisme. Per això, saludam Maria i estam orgullosos de la seva devoció exemplar en la lluita contra la injustícia social i econòmica en tot el món, servint-se de la música, un llenguatge internacional». Segons ha pogut saber aquest diari, la distinció emocionà profundament la cantant mallorquina, que destacà el gran suport i respecte del públic de la ciutat nord-americana.

Durant els actes de la propera Diada de Mallorca, la cantautora serà homenatjada amb la Medalla que atorga cada any el Consell. Aquesta distinció s'atorgarà després de la polèmica sorgida en el si de la institució ja que, en un primer moment, es comentava que ella i l'escriptora Carme Riera, entre altres candidates, quedarien fora de la llista.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris