nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

«És molt lamentable la situació de les nostres televisions públiques»

Mercè Sampietro criticà la manca d'ofertes audiovisuals de qualitat

XISCO DÍAZ.Palma.
L'actriu i presidenta de l'Acadèmia del cinema espanyol, Mercè Sampietro, mostrà a Palma durant la presentació d'un curtmetratge la seva visió particular sobre la qualitat de les televisions públiques a l'Estat. L'artista va afirmar que «és molt lamentable la situació de les televisions públiques a Espanya», les quals va equiparar amb les cadenes privades i va dir que «la majoria dels programes són molt pobres». També va destacar que, «per desgràcia, no hi ha una oferta diferent», en referència als continguts dels programes de les corporacions públiques.

Sampietro es troba a Mallorca per enregistrar durant aquest cap de setmana a Binissalem el curtmetratge El collar, una ficció dramatitzada del programa de Televisió Espanyola a les Illes Balears, Parlant en plata. Aquesta és una producció que s'emet des de novembre de l'any passat en horari de màxima audiència i segons va definir ahir el seu director, Carles Marín, «intenta fomentar l'ús de la llengua catalana amb totes les seves modalitats».

L'actriu va reconèixer que no sap quina és la situació del català a les Balears: «Ho desconec, perquè visc a Madrid i no puc saber el que ocorr amb la nostra llengua a les illes». No obstant això, va mostrar-se «molt contenta d'estar aquí i col·laborar amb aquest programa i la seva tasca». En aquest sentit, Miquel Julià, director insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca, present en l'acte, va explicar que «l'aprenentage del català és bo», però va puntualitzar que «l'ús és diferent, perquè a Palma es xerra molt manco que a la part forana».

Mercè Sampietro va referir-se també al panorama actual del cinema espanyol, del qual va destacar la millora quant a «predisposició a parlar dels problemes» i va matisar que «s'han augmentat els fons». D'altra banda, l'actriu va ressaltar la desigualtat del les produccions nacionals respecte de les nord-americanes, especialment en referència a «les vies d'expansió». Sampietro es troba a l'Illa fins diumenge, quan acabi l'enregistrament d'El Collar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris