algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

L'Institut d'Estudis Baleàrics i IB3 signaran un conveni de col·laboració

Les dues entitats promocionaran els diferents creadors de les Illes Balears

91206

El president de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Gabriel Janer Manila.


L'Institut d'Estudis Baleàrics i IB3 signaran un conveni de col·laboració la primera setmana de setembre, en el primer gran acte públic que celebrarà l'Institut en la reentrada al nou curs polític. La signatura del text fou proposada per l'ens públic de ràdio i televisió de les Illes Balears i va quedar pendent abans de les vacances d'estiu.

Diari de Balears ha pogut saber que la intenció de les dues parts és que a través d'aquest conveni es puguin realitzar altres negociacions bilaterals per a desenvolupar acords concrets. De totes maneres, el que mostrarà el text és la voluntat de les parts de col·laborar per a la difusió de la llengua i cultura pròpia de les Illes Balears des de l'organisme públic de ràdio i televisió.

La voluntat d'IB3 i de l'IEB és potenciar la presència dels creadors de les Balears en els espais radiofònics i televisius de la cadena autonòmica. També les produccions audiovisuals pròpies podran ser mostrades a l'exterior i beneficiar-se de la presència de l'IEB a diferents fòrums internacionals. I és que fins ara l'entitat encarregada de la promoció de la llengua i la cultura de les Balears fora del nostre territori ha tengut una presència centrada essencialment a fires internacionals del llibre, però l'anada a altres mostradors com la Fira del Disc de Cannes, on els mitjans audiovisuals tenen molta importància, podria seduir IB3. A més, les bones relacions que manté en aquests moments l'Institut d'Estudis Baleàrics amb les institucions culturals catalanes, fan que es puguin arribar a acords futurs amb entitats del Principat amb l'objectiu de desenvolupar projectes comuns.

Un altre espai on es podrien veure les produccions audiovisuals fetes per IB3 són els diferents centres que l'Instituto Cervantes té per tot el món. El conveni que tenen signat l'IEB i el Cervantes i que permetrà fer mostres de la cultura de les Illes arreu del món -el primer indret podria ser Berlín- podria incloure les diferents produccions audiovisuals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris