muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Benet XVI és aclamat pels joves en la primera visita a la seva pàtria

El papa reclama concòrdia amb protestants i jueus en el seu missatge

Benet XVI inicià ahir a Colònia la primera visita a l'estranger del seu Pontificat agraint «a la providència divina» la feliç casualitat que l'ha dut a la «seva estimada pàtria», on fou aclamat per més de 400.000 joves.

El pontífex no va besar el terra de la seva terra, com solia fer el seu predecessor Joan Pau II tot d'una que aterrava, però va arribar amb un ampli somriure que no va abandonar durant tota la cerimònia amb honors militars que li van brindar les autoritats del seu país, encapçalades pel president alemany, Horst Koehler.

En el seu primer discurs el pontífex va manifestar una vegada i una altra la seva alegria per ser a Alemanya, com també perquè l'ocasió de la seva visita sigui la Jornada Mundial de la Joventut, i va recalcar que, més enllà de les trobades amb els representants de la seva Església, el que més li importa són les reunions previstes amb jueus i musulmans.

Durant la seva visita de quatre dies a Alemanya, Benet XVI visitarà una sinagoga i es reunirà amb representants de comunitats musulmanes. Aquestes reunions, va dir, són particularment importants i necessàries per fomentar «un diàleg i una cooperació que permetin preparar amb encara major intensitat un futur just, fraternal i veritablement adaptat a l'home», asseverà. «Sabem com és de necessari cercar aquest camí», va dir el papa, la visita a Colònia del qual està sent acompanyada d'extraordinàries mesures de seguretat per por sobretot d'atemptats extremistes.

Malgrat aquestes mesures, uns 500 joves es van congregar a l'aeroport de Colònia-Bonn per donar la benvinguda al pontífex amb crits de «Benedetto» i fent l'ona. Benet XVI es va dirigir als «estimats joves» per dir-los que ha acudit a Colònia per «reforçar la seva fe» i animar-los a cercar com els Reis Mags «el camí de la veritat, la justícia i l'amor». En canvi espera que els joves el «contagiïn amb el seu entusiasme» per afrontar els desafiaments del seu Pontificat.

La meteorologia es posà a to amb l'estat d'ànim dels pelegrins i el seu pastor: el sol lluïa com no ho feia des de setmanes i un vent entremaliat va estar joguinejant amb les robes del pontífex, fent volar el seu solideu i tapant-li la cara amb l'esclavina.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris