nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

El prior de Taizé, Roger Schutz, mor apunyalat per una romanesa

El papa condemna el crim que es produí durant l'oració vespertina


El germà Roger Schutz, de 90 anys d'edat, pare fundador i prior de la comunitat ecumènica de Taizé (França), va morir apunyalat durant l'oració vespertina del dimarts per una dona romanesa de 36 anys que fou detinguda immediatament sense que oposàs resistència.

El drama que ha consternat França es va produir a Taizé devers les 20.45 hora local (18 h 45 GMT) quan uns 2.500 joves de diferents nacionalitats assistien a la tradicional oració vespertina a l'església de la Reconciliació.

«La dona que el va agredir va aconseguir introduir-se enmig del cor dels germans i avançà cap a ell, però no la vam veure perquè estàvem d'esquena; sentírem un crit, ens giràrem i tot ja havia succeït», declarà el germà Emile, portaveu de la comunitat.

«El germà Roger Schutz es va quedar assegut. Ens vam apropar a ell i vam comprendre que estava ferit de gravetat quan vam veure la sang», explicà el germà, que a més comentà que «després vam aconseguir transportar-lo fins a la casa».

«Hi havia un metge a l'assemblea i , a més, va acudir el metge local, però ja era massa tard, la ferida era massa important i va morir a les 21.00 hores», va afegir.

El germà Emile va precisar que el germà Roger va ser ferit al coll, però segons els policies també a l'esquena.

La presumpta autora de l'agressió, romanesa segons la policia, va ser immobilitzada ràpidament per testimonis del drama sense que oposàs resistència.

Protestant i diplomat en teologia, Roger Schutz va dedicar la seva vida a la reconciliació entre els cristians. Va arribar a Taizé, localitat situada a prop de Cluny, l'agost de 1940, quan tenia 25 anys, amb el projecte de fundar una comunitat monàstica.

El germà Roger planejava deixar les seves funcions de prior aquest any a causa de la seva avançada edat, segons una font propera a la comunitat. Aquests últims anys estava molt cansat i es desplaçava sovint en cadira de rodes.

El germà Alois, un catòlic alemany de 51 anys, substituirà el germà Roger, segons es va indicar a la comunitat.

El papa Benet XVI rebé amb molta tristor la «trístissima notícia» de l'assassinat del pare Roger Schutz. Molt commogut, el papa assenyalà que la seva mort «m'entristeix encara més perquè precissament dilluns vaig rebre una carta seva commovedora, en la qual donava tot el seu suport al papa i a les persones que participen en la jornada mundial de la joventut de Colònia».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris