nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Dave Samuels participa aquests dies en el Festival Internacional de Percussió

«El millor moment de la meva carrera és quan la música sona realment bé»

101774

L'artista Dave Samuels, impartint una «master class» a Capdepera, en el Festival Internacional de Percussió.

L. TUGORES.

L. TUGORES. Capdepera.
Tocant la marimba i el vibràfon, aconsegueix un so fresc i personal, i ha demostrat la seva versatilitat, enregistrant i actuant amb un gran nombre d'artistes de la talla de Frank Zappa, Chet Baker, Oscar Peterson i ara amb The Caribbean Jazz Project, amb els quals va guanyar un Grammy l'any 2003. Dave Samuels, nascut a Chicago, i establert a Nova York des de fa 30 anys, participa a Capdepera en el Festival Internacional de Percussió.

-Ara mateix tocau amb The Caribbean Jazz Project, i feis una música diferent... podríem dir que és una fusió de música llatina i de jazz?
-Sí, i aquí continuam després de 13 anys. És sobretot una fusió de música llatina i de jazz, però depèn de la recepta que vulguem preparar. Abans d'això a la Spyro Gyra, en la qual vaig participar, feia més rythm & blues i pop.

-I quines influències té la vostra música?
-Vaig créixer amb la música dels anys 60, i la meva música sempre ha estat influïda pel jazz d'aquells anys, marcat per autors com John Coltrane o Oscar Peterson. Des de sempre, m'ha cridat l'atenció la música instrumental i és aquella a la qual em dedic ara com ara.

-Destacaríeu cap músic amb qui hagueu tocat?
-No podria triar-ne cap. Tots m'han impactat d'alguna manera. El fet que siguin coneguts no vol dir que tenguin res d'important a dir. Hi ha gent desconeguda amb moltes coses per expressar.

-Hi ha cap músic en concret amb el qual us agradaria tocar?
-Molts, centenars. Entre altres, amb el pianista Monty Alexander, amb el bateria Roy Haynds o amb Herbie Hancock.

-Quin considerau que ha estat el moment més important de la vostra carrera?
-Aquest moment és quan la música sona realment bé. Jo no diria que sigui un sol moment, perquè pot durar tota una nit, i repetir-se concert rere concert al llarg de la teva carrera. És el que fa que tornem cada dia a treballar: saber que entre tots som capaços de crear un so màgic.

-Què pensau d'internet com a mitjà de difusió de la música?
-M'agrada pensar que de tant en tant la gent compra qualque disc, que no els baixa tots d'internet. Ara bé, com a músic pens que és fabulós tenir accés a qualsevol música que es faci en el món.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris