nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Arca apropa els llits de la Mare de Déu

La fundació va fer un recorregut pels indrets de Palma que acullen representacions de la Verge

XISCO DÍAZ.Palma.
La fundació Arca va fer ahir un recorregut per diversos escenaris de Ciutat per tal d'apropar al públic les representacions que diferents artistes varen fer de la Verge Maria a la nostra illa. L'itinerari serví per admirar pintures, escultures, relleus i, sobretot, els anomenats «llits» de la Mare de Déu.

Més de vint persones varen contemplar les diverses manifestacions artístiques presents a l'església de Santa Eulàlia, a l'Ajuntament i a la Seu, per aquest ordre, i que daten quasi totes del segle XVI. La iconografia il·lustra diferents etapes de Maria, «des del moment en què mor fins a l'instant en què és coronada com a reina del cel», va explicar Biel Barceló, guia de l'itinerari. Al primer dels llocs visitats el públic va poder observar el quadre de l'adormiment de la Verge, en el qual és present Sant Pere durant l'ofici dels morts. «Aquest tipus de pintures es representaven de la mateixa manera a Orient i a Occident», afirmà Barceló.

Seguidament els espectadors entraren a l'Ajuntament de Palma, el qual té l'honor d'acollir el darrer adormiment pintat a Mallorca, de Rafel Guitard. L'obra data de l'any 1550 i estava situada a l'antiga capella de la Carnisseria, l'actual plaça d'en Coll.

Finalment, el recorregut arribà a la Seu. Allà els visitants observaren el llit realitzat per Juan Belloto i els detalls presents al portal de l'església.

Val a dir que el convent de Santa Clara també té un llit d'estil rococó «molt especial, carregat i acolorit», segons definí Biel Barceló. A més, Can Weyler acull el muntatge del llit de l'alfabeguera, una litografia realitzada per Pepe Dámaso.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris