nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

Tomeu Ventayol vesteix el camí de ronda d'Alcúdia amb escultures

La mostra romandrà a la localitat fins a mitjan mes d'octubre

TOLO LLABRÉS. Palma.
Una dotzena d'obres de l'artista Tomeu Ventayol es poden veure des d'ahir i fins a mitjan octubre al camí de ronda de la ciutat d'Alcúdia. Per realitzar aquestes creacions, l'artista ha recorregut a materials com el ferro, l'acer o el formigó.

Amb aquests elements, ha modelat les seves escultures, unes peces en les quals es combinen formes geomètriques, que representen l'obra de l'home, amb grans bolles imperfectes que simbolitzen la naturalesa com un element del tot incontrolable.

Cada una de les obres s'ha pensat d'acord amb l'espai on s'havia d'ubicar, al voltant de les murades alcudienques. D'aquesta manera, cada peça interactua amb el seu entorn i totes formen un recorregut que tant es pot realitzar en un sentit com en l'altre. Així, se'n treu una lectura diferent en cada ocasió.

Proposta municipal
«Aquesta activitat ha estat proposada per l'Ajuntament d'Alcúdia amb la intenció de fomentar l'art a la ciutat, de donar suport als creadors locals i de revitalitzar el centre històric amb iniciatives culturals», segons comentà ahir el batle, Miquel Ferrer, en l'acte organitzat per inaugurar la instal·lació de Ventanyol, al qual acudí molta de gent.

Bartomeu Ventayol començà a treballar en aquest projecte fa més d'un any. El títol escollit és Escultura al camí de Ronda i, com a primera passa, es posà a elaborar maquetes dels diferents punts de la murada on ara s'exhibeix la seva obra per a tots els espectadors i per a tots els visitants de la localitat.

En conjunt, l'actuació té un pressupost una mica superior a 15.000 euros, la major part dels quals, fins a 12.000, es destinarà a la compra d'una de les peces per part de l'Ajuntament. La resta dels doblers es dedicarà a l'edició del catàleg i a cobrir les altres despeses generades per aquesta instal·lació.

S'ha de destacar que aquest estiu el Consistori alcudienc ha realitzat una aposta molt decidida i ferma per la cultura, amb el seu programa Via fora, i que les murades en són una part essencial. Un programa que, en definitiva, combina l'art amb la música clàssica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris