algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Res de Res enllesteix «Tempo», el seu primer espectacle amb música en viu

L'obra de la companyia illenca s'estrenarà a la Fira de Manacor el proper 29 de setembre

C. DOMÈNEC. Barcelona.
La companyia de teatre Res de Res assaja, en una nau industrial de Barcelona, el seu pròxim espectacle. Tempo s'inaugurarà a la Fira de Manacor el proper 29 de setembre i combina teatre gestual amb números circences i amb música en directe. Quatre actors, que també són músics i equilibristes, duran a terme una posada en escena poètica i emocional.

«El muntatge no té cap fil argumental: es tracta d'un viatge més emocional que racional, que cerca la comunicació amb el públic», explicava ahir Marta Marceló, membre fundador de Res de Res. L'artista comentà que «començàrem definint allò que volíem dir, allò que volíem cantar, els elements que desitjàvem trobar i aleshores, a partir de les improvisacions teatrals, anàrem perfilant i sintetitzant, quedant-nos amb allò més important».

Gabriel Jordà, un altre dels fundadors de la companyia, assegurà que «hem hagut de cercar gent amb condicions físiques i d'interpretació i que, a més, fossin músics». Jordà destacà l'intent de Res de Res per «investigar en el món circense i d'incloure una envolució teatral i música en directe, perquè es tracta d'intentar el més díficil encara».

Tempo és el quart espectacle de Res de Res. Després de la seva estrena a Manacor, es representarà a la Fira d'Osca per octubre i al Teatre del Mar de Palma per novembre. Després, viatjarà a Guatemala, on la companyia realitzarà tot un seguit d'activitats de caràcter social durant un mes. Fa dos anys, Res de Res dugué a terme una gira amb la seva Ícars per l'Amèrica central, durant la qual conegueren Caja Lúdica, una organització que imparteix classes de teatre i de circ a joves amb problemes socials. D'aquí va néixer Arte Social en Guatemala, una iniciativa dels mallorquins per apropar l'art als més oprimits i per oferir-los el món de la creació com una possible via de sortida.

La gira de Guatemala començarà el 28 de novembre i tindrà tres eixos: una sèrie de tallers sobre circ i interpretació, la representació dels tres darrers espectacles de Res de Res i la realització d'un documental per part de Joana Castell. La companyia desplaçarà 13 persones i disposarà d'ajuda econòmica de l'Institut d'Estudis Baleàrics, el Ministeri de Cultura i Globalia.

Ajudar amb l'art
«En el nostre primer viatge, rebérem molt més del que donàrem i ara volem transmetre la idea que amb l'art es pot ajudar la persona», manifestà Gabriel Jordà, protagonista de la posada en escena de Tempo al costat de Marta Barceló, Laia Oliveres i Albert Boronada.

El darrer muntatge de la companyia, Mira'm, aconseguí un èxit de crítica molt notable i ja mostrà les intencions d'aprofundir en la multiplicitat de llenguatges que són possibles damunt un escenari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris