algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

Estarellas: «Dedicar un temps al dia a la guitarra és tot un plaer»

El músic actua demà a les Serenates d'Estiu a benefici d'Aspanob

JUANJO BUENDÍA. Palma.
Gabriel Estarellas actuarà demà a les XXXV Serenates d'Estiu del Castell de Bellver. El guitarrista mallorquí interpretarà obres de Sanz, Scarlatti, Weiss, Ayala, Tárrega i Marc.

-Per què heu escollit aquestes obres?
-

És el que faig habitualment en aquesta època de l'any. No hi ha cap connotació especial. És un programa que cronològicament inclou diverses etapes i és un més de tots els que faig.

-Els beneficis del concert es donaran a Aspanob. És una doble motivació per a vós?

-Sí, sempre és una motivació col·laborar amb aquest tipus d'associacions.

-A més, tornau a Mallorca, una altra motivació.
-Sí, feia molt de temps que no interpretava un recital a l'Illa. Els darrers concerts que he fet aquí han estat a l'Auditòrium amb la Simfònica.

-Quin lloc ocupa la guitarra espanyola dins del món de la música clàssica?

-Ocupa un lloc molt destacat. Sense cap dubte, és molt important. S'està equiparant cada vegada més als altres instruments i s'està donant a conèixer en tot el món.

-Per què vau escollir la guitarra espanyola?
-D'una manera accidental. El meu pare em va apuntar al col·legi per a una rondalla. Després em vaig adonar que la guitarra era l'instrument de la meva vida.

-Heu d'estudiar i practicar cada dia. Creis que és un instrument molt esclau?

-No crec que hi hagi cap instrument que sigui dolç. La música és molt sacrificada si vols fer-la d'una manera professional, amb un cert nivell i amb una consideració determinada. Però tampoc no ha de ser un esclavatge. Si un ho fa amb ganes i amb afecte, no suposa cap sacrifici, al contrari. Dedicar un temps concret al dia a la guitarra és tot un plaer. Si es transforma en una penitència, s'ha de deixar.

-Prestigiosos compositors espanyols han realitzat obres per a vós. Com us sentiu?

-Molt honrat. En aquests vint anys que duc a Madrid, he intentat fer una tasca d'expansió i una ampliació del repertori guitarrístic internacional i espanyol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris