algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Sant Jordi, ple de rom i havaneres en la X Trobada de Cançó Marinera

Els Arpellots entusiasmaren el nombrós públic amb el seu concert


A Sant Jordi, ben a l'interior de Mallorca, en una terra caracteritzada per les tasques de conreu dels seus habitants. Aquí va ser on es va realitzar la desena Trobada d'Havaneres i Cançó Marinera que organitza any rere any, i ja en van deu, el grup Arpellots Havaneres Band.

Una gernació va omplir la nit de dissabte passat la plaça del bisbe Planas per gaudir d'una vetlada dedicada a aquesta forma d'expressió popular ben arrelada a les viles costaneres de Catalunya i que gràcies als Arpellots es pot viure cada mes d'agost a Sant Jordi.

Sobre un escenari en el qual senyorejaven grans bales de pala i diferents arpellots -una eina que s'empra al camp i que s'ha convertit en l'emblema del grup- hi anaren desfilant fins a quatre formacions.

Els encarregats d'obrir el foc varen ser els membres de la banda de Cala Rajada Cop de Mar, a la qual varen seguir els components de la Pandilla Bullanguera, que varen dur fins a la vila les aromes de Capdepera. En aquesta ocasió la Trobada va poder assistir al debut sobre els escenaris de Bàrbara Serra, que va entusiasmar el públic.

Els Arpellots
Però com no podia ser d'altra manera, els qui feren les delícies de la gent foren els membres dels Arpellots, que demostraren que són una de les bandes més en forma del gènere i que són profetes a la seva terra.

La música es va perllongar des de les deu de la nit fins a passada la una i mitja de la matinada perquè el públic no aturava de reclamar peces a les diferents formacions. I com que no tan sols de música viu l'home, tothom que en va voler va poder sopar i beure rom cremat gràcies als 200 quilos de sardines que es varen torrar a la plaça i que feren que tothom quedàs ben a pler. Pel que fa al rom cremat, fins a 18 foren els litres que se'n varen consumir a Sant Jordi.

La formació santjordiera va ser l'encarregada de tancar plaça i el tema escollit va ser El meu avi, la mítica havanera catalana, que va ser corejada per bona part dels assistents.

El portaveu dels Arpellots, Tomàs Martínez, va explicar que «la vetlada va ser un èxit i per a nosaltres va ser una satisfacció poder arribar a la desena edició i que tothom quedàs content».

Els Arpellots també duen deu anys d'existència en aquests moments i varen néixer a través de la Coral del Prat de Sant Jordi. «Com a grup, per a nosaltres ha estat molt important poder arribar a celebrar aquests deu anys dedicats a les havaneres. Sempre hem estat un grup molt gran, d'entre deu i tretze persones, i això és molt complicat de mantenir. Però sobretot hi ha una cosa que té molt de mèrit, que és que hi ha una altra dotzena de persones que són les que fan una feinada en la part tècnica, que són les que s'encarreguen de fer les sardines, de cremar el rom, que tot vagi bé, i és gent que sempre hi és».

Els Arpellots aquest estiu han fet un total de 15 actuacions i en aquests moments estan estudiant la possibilitat de gravar el seu segon disc.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris