muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

L'escriptor Alberto Manguel tancarà les jornades d'estudis locals de l'IEB

Aquest pic seran destinades a analitzar les diferents etapes històriques de la lectura

81622

Gabriel Janer Manila, president de l'IEB.


L'escriptor Alberto Manguel serà la gran estrella de les properes jornades d'estudis locals organitzades per l'Institut d'Estudis Baleàrics, i que tendran com a tema la Història de la lectura.

Les jornades se celebraran entre el 17 i el 19 de novembre i hi col·laborarà la Universitat de les Illes Balears, el Consell de Mallorca, la Societat d'Història de l'Educació dels Països de Llengua Catalana, l'Institut d'Estudis Catalans i Sa Nostra.

La conferència de clausura del cicle anirà a càrrec de Manguel, autor de Una història de la lectura i un dels màxims experts en la temàtica. El títol de la seva intervenció serà La biblioteca de Robinson Crusoe. Aquestes jornades se centren «en l'anàlisi de la dimensió educativa de la lectura durant la història, i es desenvoluparà sobre les seccions ensenyar i aprendre a llegir; espais i contextos per a la lectura i el seu foment; lectura i educació com a elments de debat i reflexió; i lectures educatives».

Un altre dels punts forts de les jornades serà la conferència inaugural que impartirà la doctora Anna Maria Bernardinis, catedràtica de Teoria i Història de l'Educació i directora del centre de pedagogia de la Lectura de la Universitat de Padova, que parlarà sobre «La dignitat de la lectura».

També hi haurà una taula rodona sobre el tema Gènere, lectura i educació: imatge i percepció de la dona que serà moderada per Immaculada Pastor i comptarà amb la intervenció de Maria del Carme Agulló, Pilar Ballarín, Ramon Bassa i Antoni Marimon.

El divendres 18 de novembre hi haurà tres conferències: la del doctor Antonio Viñao, de la Universitat de Múrcia: Modos de leer, maneras de pensar. Lecturas intensivas y extensivas; Sebastià Serra: Les polítiques públiques de foment de la lectura. El moviment associatiu i els mitjans de comunicació; i Gabriel Janer Manila: Una història particular de la lectura.

La matrícula per participar en les jornades, que inclouen un concert del pianista Joan Moll i la presentació i visita a l'exposició Lectura i escola: els llibres escolars de lectura dels nostres padrins, ja està oberta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris