muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
13°

Lart més actual se cità a la Nit Niu a cala Sant Vicenç

La sisena edició, amb un fort protagonisme de performances, oferí les propostes de sis artistes

68244

Una espectacular guerra de coixins entre residents i visitans, performance col.lectiva, obra d'Alicia Ramis.

E.B./J.N.Pollença.
La cala pollencina de Sant Vicenç fou escenari ahir vespre de la sisena edició de la Nit Niu. L'esdeveniment artístic oferia enguany les propostes de sis artistes al voltant del lema Actions tour en el qual proposaren un passeig per una jornada turística tradicional.

A partir de les 21.00 hores els artistes començaren a transformar la cala amb les seves performances i audiovisuals, enguany, els formats majoritaris d'aquesta cita, en els quals el públic participà de forma directa. Així, per exemple, Alicia Framis oferí una performance col·lectiva que consistí en una batalla de coixins entre veïns i visitants. El Grup madrileny El Perro estigué representat amb eVirtual Demolition Tower, un projector que permeté simular l'esbucament de totes les construccions de la cala i que aixecà gran expectació.

El xinès Lin Yilin reflexionà sobre les conseqüències de l'esforç humà amb un mur damunt del qual simulà que nedava, ficant i traient el cap de l'aigua. Des d'Indonèsia, Fiona Tan, projectà imatges cinematogràfiques de personatges de principis de segle. També vinculat amb el cinema era l'aposta de Yan Duyvendak, qui durant mitja hora, projectà imatges de pel·lícules de Hollywood sobre el mal i amb les quals interactuà.

Mentre tota aquesta oferta artística començava a esdevenir, cridava l'atenció d'unes hores abans una persona que cavava a l'arena amb una pala de picapedrer. En principi semblaven preparatius per a la nit, però no era així. Es tractava de l'artista Lara Almarcergui, qui participà a la Nit Niu amb una curiosa oferta, cavar fins que les circumstàncies no li permetin continuar.

Entre les personalitats que es veieren destacar el compositor Joan Valent, l'artista pollencina Susy Gómez, el galerista Joan Antoni Horrach, la directora de la Fundació Pilar i Joan Miró, Magdalena Aguiló, el comte d'Staufenberg, Sofia Barroso, el matrimoni Feries, el pintor Miquel Alemany.... Entre els representants institucionals assistiren els consellers de Cultura del Govern i del consell, Francesc Fiol i Dolça Mulet, respectivament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris