algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

La Nit Niu mostra a Cala Sant Vicenç els formats artístics més recents

Sis artistes de renom internacional presenten avui vespre les seves propostes

79324

Els artistes que participen en la Nit Niu es fotografiaren ahir a la Cala Sant Vicenç acompanyats per l'empresari Jaume Fluxà.


Sis artistes de prestigi internacional seran avui vespre els protagonistes de la Nit Niu 2005 que se celebra a la Cala Sant Vicenç, en la qual es desplaçaran importants col·leccionistes d'art, polítics i creadors.

El certamen arriba a la sexta edició amb Joan Antoni Àlvarez Reyes com a comissari d'excepció. La mostra, impulsada per l'hoteler Jaume Fluxà, que regenta l'hotel Niu de la Cala Sant Vicenç a Pollença, s'ha convertit en tot un clàssic de l'estiu cultural mallorquí, autèntic reclam per a l'elit cultural que es desplaça fins a la Illa exclusivament per assistir a l'acte.

Sota el lema «Actions Tour» els artistes ens proposen «un passeig per una jornada turística tradicional durant la qual es pot, per exemple, cavar a l'arena, nedar una estona, descansar, observar el paisatge i dir 'llàstima que construïssin aquest edifici...'», explicà el comissari de l'exposició.

Els artistes començaran a transformar la cala a partir de les nou de la nit. A diferència d'altres edicions, aquest pic la majoria de propostes són performances i audiovisuals que quasi no requereixen muntatge, per la qual cosa podem descartar imatges passades com la de turistes passejant per devora l'estàtua de la Llibertat fa dos anys.

La mostra sens dubte sorprendrà, provocarà com ho ha fet en edicions anteriors i requerirà la intervenció personal del públic assistent. Així, per exemple, Alícia Framis, proposa una performance col·lectiva que consisteix en una batalla de coixins entre veïns i visitants. El grup madrileny El Perro exhibirà «Virtual Demolition Tower» deixant el visitant a càrrec d'un projector que permetrà simular l'esbucament de totes les construccions de la Cala.

El xinès Lin Yilin reflexiona sobre les conseqüències de l'esforç humà i ho fa amb un mur damunt el qual simula nedar, ficant i traient el cap de l'aigua. Fiona Tan d'Indonèsia projecta imatges recuperades d'arxius cinematogràfics de personatges de principis de segle a edicions colonials. Yan Duyvendak presenta una projecció de mitja hora amb imatges de pel·lícules de Hollywood que tracten sobre el mal i interactua amb elles. Lara Almarcegui serà la que més matinarà i s'espera que abans de la nit comenci la seva intervenció cavant a l'arena fins que les circumstàncies no li permetin continuar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris