nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Videosound Project posa el punt i final a la «Lluna d'Es Baluard»

El concert d'avui vespre combinarà vídeo, electrònica i música

XISCO DÍAZ.Palma.
El programa «Lluna d'Es Baluard» del Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma finalitzarà avui vespre les seves activitats d'estiu. Després de moltes setmanes d'actuacions, música i espectacles, Videosound Project tancarà aquest cicle amb un concert que combinarà el vídeo, l'electrònica en directe i la música.

El grup està format per Josetxo Silguero, el qual s'encarrega dels saxòfons, i Ignacio Monterrubio, que s'ocuparà de la videoprojecció i l'electroacústica. L'espectacle, que podrà contemplar tothom que vulgui a partir de les 22 hores a les terrasses del museu, pretén demostrar com les arts han equiparat mitjans distints (una imatge i un so) en senyals digitals susceptibles de ser organitzats, composts i reproduïts de la mateixa manera. El que podrem veure és possiblement una aposta incipient i estimulant per als enamorats de la tecnificació.

Els dos protagonistes d'aquest acte, el qual suposarà la cloenda de la «Lluna d'Es Baluard», són dos joves que aposten per la innovació i la investigació en la música actual. El saxofonista Josetxo Silguero es va iniciar en el món de la música amb el seu pare i cursà estudis de perfeccionament a Madrid i a la ciutat gala de Bordeaux. El 2001 rebé la Beca de Creació Musical atorgada pel Cercle de Bellas Artes de Madrid i la Fundació Fama-Mojacar. El seu interès per l'electroacústica li ha permés estrenar més de 30 obres en les quals els saxòfon interactua amb els nous mitjans informàtics.

D'altra banda, Ignacio Monterrubio va cursar estudis musicals en el Conservatori de Vitòria i Sant Sebastià. Va titular-se en piano, musicologia, harmonia, contrapunt i composició. Com a compositor treballa fonamentalment en el camp de la música electroacústica amb les seves possibilitats i combinacions: música acusmàtica, quadrafonia, interacció en direvte o vídeo. Monterrubio dirigeix també un projecte d'Innovació Educativa al Conservatori de Vitòria.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris