algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Maria Guleghina inundarà amb la seva veu les Serenates d'Estiu

La soprano arriba a Mallorca per interpretar peces d'autors italians

XISCO DÍAZ.Palma.
La soprano Maria Guleghina actuarà avui vespre al castell de Bellver a partir de les 22 hores dins de la XXXV edició del Festival Internacional de Música Serenates d'estiu. La cantant estarà acompanyada al piano per Vincenzo Scalera i interpretarà obres de Donizetti, Bellini, Rossini, Puccini, Verdi i Giorgano.

Formada a Odessa (Ucraïna), inicià la seva carrera a l'Òpera de Minsk el 1985. Guleghina és una reputada artista que ha actuat en diversos escenaris, com ara el teatre La Scala de Milà, on va debutar l'any 1987. Posteriorment ha interpretat diferents papers, entre d'altres, al Metropolitan Opera House de Nova York o a la Washington Opera, on estarà present dia 19 d'agost, quan el recinte complirà cinquanta anys.

El repertori d'avui està «ple de sang, batalles i verins», va afirmar Guleghina. Un dels papers que haurà de representar és el de Lady Macbeth, del qual va dir que li agrada molt, però va matisar: «No som com ella, perquè mai no he matat ni una mosca».

L'artista també va fer broma respecte del que el públic es pot trobar avui quan acudeixi al Castell i va assenyalar que «la gent que vulgui dormir a la primera part ho pot fer tranquil·lament, ja que la música és suau». D'altra banda, «a la segona meitat no ho podran fer, ja que l'espectacle és molt més dramàtic i intens», va remarcar.

La soprano va confessar que li agrada molt cantar sola, en els recitals. Això li proporciona «grans satisfaccions», perquè pot oferir diversos caràcters i demostrar que pot ser Abigail, Tosca... «És més frívol cantar en un espectacle que tota sola», va explicar.

Maria Guleghina no té preferències sobre uns papers o altres. «Que faci un paper més dramàtic o un de més suau depèn de la circumstància», va indicar. La russa va deixar clar que és especialista en rols dramàtics, ja que té molta potència de veu. Per aquest motiu pot baixar a repertoris més baixos, com ara els d'Otello. En aquest sentit, es considera «afortunada», ja que hi ha gent que té uns tons molt suaus, els quals els impedeixen pujar a altres de més intensos. Per tant, no poden jugar massa amb la seva veu.

Guleghina no es vol quedar amb cap escenari concret, perquè «tots els que hi ha al món poden ser especials en qualsevol moment», encara que va confessar que li «encanta» el Liceu de Barcelona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris