muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

La segona picadura de medusa pot causar al·lèrgies molt crítiques

El pitjor de la invasió d'aquest animal aquest estiu ja ha passat

El problema de les meduses sorgeix amb la segona picadura en menys d'un any, que pot implicar reaccions al·lèrgiques «brutals» i causar situacions «molt crítiques», afirmà un expert del CSIC, qui va afegir que «lo pitjor» de la invasió d'aquest animal a les costes espanyoles aquest estiu ja ha passat.

Amb motiu de la proliferació de meduses a la costa espanyola en els últims mesos, el científic Sergio Rossi, del Departament de Biologia Marina i Oceanografia de l'Institut del Mar de Barcelona, del Consell Superior d'Investigacions Científiques, indicà que aquesta situació ja està remetent però que encara poden donar-se focus de concentració d'aquesta espècie en el que queda d'estiu.

El major problema de les meduses és que piquin per segona vegada, fins i tot si aquesta nova agressió es produeix en una zona diferent del cos a la inicial, i els efectes s'agreugen si la víctima és al·lèrgica, va explicar el científic. Amb la segona picadura, la víctima pot patir «un xoc anafilàctic», és a dir «una reacció al·lèrgica brutal», de vegades fins i tot com les de les abelles, que poden comportar «situacions molt crítiques».

En el cas de que una persona sigui al·lèrgica i resulti picada per segona vegada per una medusa, el verí de la qual sigui relativament tòxic, podrà patir «problemes seriosos, crítics», va reiterar el científic, qui va precisar tanmateix, que les espècies d'aquest animal en aigües espanyoles no solen ser tan perilloses com per causar la mort.

Una medusa comuna en aigües espanyoles és la Pelagia o violeta el verí de la qual és relativament nociu encara que no mortal com el de la Caravel·la Portuguesa (abundants en l'Atlàntic).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris