algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
17°

José Bono: «Entre Ibarretxe i Carod Rovira em qued amb Espanya»

El ministre de Defensa passa les vacances d'estiu a Formentor

TOLO LLABRÉS. Formentor.
El ministre de Defensa, José Bono, passa les vacances d'estiu a Formentor, on ha tornat amb la dona i els seus fills.

-Què opinau de l'oferta que us han fet arribar Cort i Govern pels terrenys de Son Busquets destinats a habitatges de protecció oficial?
-Vaig arribar a un acord amb Matas. El Ministeri de Defensa ajuda que tenguin habitatge barat els qui no tenen possibilitats econòmiques per accedir a un habitatge lliure. Tenim un doble objectiu: incrementar els pisos protegits i complir amb la llei que ens obliga a invertir els beneficis en la defensa nacional.

-Per què teniu problemes per entendre-us amb el Govern i l'Ajuntament si en teoria sou dels més moderats del Partit Socialista?
-No tenc consciència de tenir cap problema amb el Govern autonòmic. Al contrari, tenc una bona relació personal amb Matas. El primer que he fet en arribar a Palma ha estat saludar el delegat del Govern, el coronel de la Guàrdia Civil i telefonar a Matas.

-Surt danyada la imatge de la Guàrdia Civil pel cas Roquetas?
-La Guàrdia Civil té una història de sacrificis i serveis als espanyols que tothom sap. No es danya la imatge de la Benemèrita per una actuació concreta d'un guàrdia que, per cert, també té dret a la presumpció d'innocència com qualsevol altre espanyol.

-Si l'incendi de Guadalajara hagués passat sota el vostre govern, hauríeu sabut trampejar millor la situació?
-Crec que el Govern de Castella-la Manxa ha actuat d'una manera responsable, el que passa és que alguns caps del PP estan permanentment instal·lats en l'agitació política i en la desqualificació. No suporten ser a l'oposició i que el PSOE hagi guanyat les eleccions del 14-M.

-Amb qui us quedau, amb Ibarretxe o amb Carod-Rovira?
-Em qued amb Espanya i la Constitució, que és la garantia que els espanyols som i serem iguals en drets siguem de Sabadell, de la Vall d'Aran, de Sestao o d'Écija.

-Un ministre de Defensa ha d'estar a favor de la guerra encara que sigui per conservar el lloc de feina?
-Això era abans, quan Aznar ens va ficar a la guerra d'Iraq. Avui el ministre de Defensa està per la pau i creu que l'objectiu dels militars és la defensa de la vida i dels drets de les persones.

-Amb qui us sentiu més afí, amb Maragall, que s'oposà al Pla Hidrològic que vós defensàveu, o amb Matas, que va ser qui el va aprovar?
-Pertany al Partit Socialista i defens la igualtat dels éssers humans qualsevulla que sigui la seva raça, religió, el seu RH. No som nacionalista, m'agrada que la justícia i la llibertat superin les fronteres, que sempre són inventades i artificials. El futur està de part de la igualtat i de la solidaritat molt més que dels qui contraposen identitats per fonamentar privilegis. Allò modern és la Constitució, que garanteix la igualtat; allò antic és el privilegi de qui evoca el dret a ser més que el veí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris