nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
15°

Mor d'un càncer Peter Jennings, periodista estrella de l'ABC

El canadenc estava considerat el darrer gran presentador de notícies

El veterà periodista Peter Jennings, presentador estrella de l'ABC, va morir diumenge als 67 anys com a conseqüència d'un càncer de pulmó, va informar aquest canal de televisió dels Estats Units.

Jennings, d'origen canadenc, va morir a la seva casa de Nova York, segons l'anunci fet públic en antena pel presentador de l'ABC Charles Gibson.

El periodista es va retirar de la pantalla el 5 d'abril passat després de comunicar a l'ABC que patia un càncer de pulmó i que començaria el tractament contra la seva malaltia.

El cap dels informatius de l'ABC, David Westin, va fer públic un comunicat en el qual, a més de subratllar el coratge amb el qual Jennings va afrontar la seva malaltia, va destacar que «durant quatre dècades Peter ha estat el nostre col·lega, el nostre amic i el nostre líder», i que «cap de nosaltres no serà el mateix sense ell».

Jennings era considerat l'últim gran presentador de notícies als EUA després del retir el desembre de 2004 de Tom Brokaw, de l'NBC, i el març passat de Dan Rather, de la CBS.

Un altre gran nom a la televisió dels Estats Units, Ted Koppel, també de l'ABC, i que era el presentador del programa periodístic Nightline, va anunciar també l'abril passat que deixaria la cadena després de 42 anys.

Jennings va arribar a l'ABC en la dècada de 1960 i, després d'exercir durant algun temps com a corresponsal de l'estació a Europa, va començar a ser el presentador dels noticiaris de la cadena el 1978.

L'absència de Jennings es va fer notòria durant la transmissió especial per la mort del papa Joan Pau II, l'abril passat, el primer gran esdeveniment d'abast mundial que no va poder cobrir per a la seva audiència televisiva.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris