muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
14°

Joan Manresa revisa el món de l'art amb la seva «Tècnica mixta»

El llibre és un recull dels articles publicats durant més de 40 anys

XISCO DÍAZ.Palma.
El poeta i escriptor felanitxer Joan Manresa acaba de publicar el llibre Tècniques mixtes, una recopilació de gairebé tots els escrits que ha publicat al llarg de més de 40 anys en els diaris Ultima Hora i Diari de Balears i en suplements com Brisas.

Aquest volum mostra un «recull d'articles, ordenats alfabèticament, sobre artistes de tota classe», ja siguin pintors, escultors, fotògrafs o arquitectes, explicà l'autor. El contingut d'aquests escrits no és just informatiu. Algunes vegades ofereix els seus perfils particulars sobre els personatges descrits, o bé en recull diferents poemes.

Les persones a les quals fa referència en aquestes creacions literàries són professionals del món de l'art procedents de Mallorca, de la resta de l'Estat i, en molts de casos, d'Egipte. «Una de les meves primeres composicions va ser un poema sobre el pintor Ramon Jesús Vives. Al cap de molts anys, viatjant per Egipte, vaig pujar a un tren decorat amb moltes pintures seves», comentà Manresa.

Precisament aquest és un país que l'apassiona, i on va tres vegades a l'any. «Allà hi ha molts d'artistes que podrien competir sense dificultats amb els europeus, però es podria dir que en cada continent ens fixam només en el que nosaltres tenim», ressaltà l'escriptor. Alguns noms importants d'aquesta nació són l'escultor Ahmed Askalany; el pintor Badr, que té un museu propi; o Hassan Fathy, que té una casa a Mallorca. Val a dir que el ministre de Cultura egipci també és pintor.

La passió de Manresa pel país del Nil és comprensible perquè, cada vegada que hi va, «és diferent i el trob molt canviat». De la mateixa manera, va assenyalar que «d'allà perdonaria moltes coses que de Mallorca no podria. Les destruccions del paisatge, per exemple, t'afecten molt més si es produeixen a la teva terra d'adopció», va reconèixer.

L'escriptor mallorquí matisà que Tècniques mixtes va dirigit «a tot aquell a qui li agradin les arts» i precisà que no és necessari ser cap expert per entendre allò que tracta de comunicar. Segons ell, «el llibre no pretén ser cap best-seller. Simplement, en lloc de deixar els articles en una carpeta, els he compilats i publicats». L'autor avançà a Diari de Balears que en aquests moments treballa en un llibre «sobre els oasis d'Egipte» i diferents experiències.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris