algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

El 'Discovery' entrarà a l'atmosfera avui a 26.000 quilòmetres per hora

En una operació semblant es va produir el desastre del «Columbia»

El transbordador Discovery, amb set tripulants, irromprà avui dilluns a més de 26.000 quilòmetres per hora a l'atmosfera terrestre per a un descens de 32 minuts cap al Centre Espacial Kennedy (a l'estat de Florida), en una fase del tot crucial de la seva missió.

«En aquell moment, la fricció de la nau a l'atmosfera elevarà la temperatura a la superfície del transbordador a uns 1.300 graus Celsius», segons la Nasa.

Columbia
Va ser durant aquesta fase quan l'1 de febrer de 2003 va esclatar i es va desintegrar sobre els estats de Texas i Luisiana el transbordador Columbia en finalitzar una missió de 16 dies. En la catàstrofe van morir els seus set tripulants.

EDiscovery és un dels cinc transbordadors d'Estats Units i va realitzar la seva primera missió el 1984. La que conclou aquesta setmana és la seva trentena missió i la primera d'una nau tripulada dels Estats Units des del desastre deColumbia.

La maniobra de descens començarà a les 07.43 GMT d'avui, quan s'encendran els dos coets del transbordador, i l'aterratge està programat per a les 08.46 GMT, encara que els plans de la Nasa estan subjectes a canvis per raons tècniques o les condicions meteorològiques a Florida.

En l'inici de la maniobra, eDiscovery estarà complint l'òrbita 201 des de la seva partida i sobrevolarà a uns 200 quilòmetres l'oceà Índic.

El transbordador estarà llavors navegant a la seva popa i, operats per computadores, els dos motors als costats de la seva coa s'encendran per tres minuts i set segons, la qual cosa traurà la nau de l'òrbita i l'impulsarà cap a proa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris