nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

La família Miró exigirà a l'IVAM que retiri el catàleg

Considera que el llibre és «indigne» d'una institució seriosa

La família Miró exigirà a l'Institut Valencià d'Art Modern -IVAM- que retiri de circulació el catàleg Homenaje a artistas, en el qual es mostra una col·lecció de vestits d'Agatha Ruiz de la Prada elaborada a partir d'obres originals de l'artista. Fonts de la Successió han assegurat a Diari de Balears que aquesta publicació resulta «indigna d'una institució seriosa que sempre ha merescut el nostre respecte». Per aquest motiu, els encarregats de vetlar pels drets d'autor i d'imatge de Joan Miró no entenen que l'IVAM mantingui els catàlegs «per a altres interessos diferents dels que se suposen a una institució del seu caràcter artístic».

Ruiz de la Prada posà en marxa el projecte esmentant sabent que ho feia en contra de la voluntat manifestada pels hereus del pintor. Mesos després, en tenir notícia de la materialització dels vestits, la família Miró exigí de la modista un compromís per escrit que no tornaria a servir-se de l'obra del pintor per als seus models.

El silenci ha estat la resposta de la companya sentimental de Pedro J. Ramírez que, fa uns anys, intentà recórrer a la Fundació Miró de Palma per exposar-hi els seus vestits. Aleshores, la família avortà amb el seu vet les pretensions de la modista.

Ara, l'actitud d'Agatha pot posar en un compromís l'IVAM. L'edició del catàleg costà 66.000E, sufragats per la institució artística, per la fàbrica de calces Marie Claire i l'empresa de ceràmica Pamesa.

El llibre, luxosament editat, està a la venda per un preu de 60 euros (10.000 pessetes) a la llibreria de l'IVAM. Artistes valencians protestaren amb duresa quan l'Institut presentà la iniciativa que associava a artistes reconeguts el nom de Ruiz de la Prada. En criticaren tant el concepte com la despesa pública.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris