algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

El Museu de Sóller dedica una mostra antològica a l'arqueòleg Bill Waldren

L'exposició, inaugurada ahir, mostra pintures i escultures del desaparegut artista de Deià

61182

Jaume Ensenyat, Jaume Crespí, Jackie Waldren, Carles Simarro i Miquel Nadal.

Ara fa quasi dos anys que l'artista i arqueòleg William Waldren va morir a l'edat de 79 anys. Ara, el Casal de Cultura-Museu de Sóller i l'Ajuntament de Deià presenten a la ciutat de Sóller una exposició antològica de la seva obra, que es va inaugurar ahir vespre amb l'assistència d'un nombrós públic i de les autoritats de Sóller i Deià entre d'elles els batles de les localitats, Carles Simarro i Jaume Crespí, i el regidor de Cultura de Sóller Miquel Nadal.

La seva vídua, l'antropòloga Jackie Waldren no va poder reprimir l'emoció i afirmà, durant la presentació, que «Bill continua viu entre nosaltres a través de les seves obres». El president del Casal, de Cultura-Museu de Sóller, Jaume Ensenyat -que ha coordinat l'exposició juntament amb el director del museu i col·laborador de Waldren en el camp de l'arqueologia- Josep Ensenyat, també tingué unes paraules de record per a l'artista.

Igualment el pintor i escultor George Sheridan, també establert a Deià, va parlar de manera extensa de l'obra del seu amic i col·lega recordant com en els anys 60 formaren junts, juntament amb altres artistes el grup Es Deu des Teix que realitzà exposicions per donar a conèixer als mallorquins les darreres manifestacions de l'art no figuratiu d'avantguarda.

L'exposició ofereix una ampla mostra de l'obra de Waldren, que ocupa dues sales del Museu i que permet conèixer els estils que va cultivar durant els seus llargs anys de feina.

Ell mateix considerava que la seva obra era «la línia de diferència entre dos estats, la de l'ocurrència. La línia entre la vida i la mort, entre el blanc i el negre, entre la llum i l'obscuritat, l'amor i l'odi. La línia que deixa l'ona de la mar a la sorra banyada». L'obra de Waldren ha rebut sempre molt bones crítiques, i d'aquesta, Sergio Villar va escriure: «La vida i obra de Waldren estan regides pel principi d'amor, al qual associa la filosofia zen i per una perenne presa de consciència que la dualitat humana és present en tot. La seva pintura és el resultat de combinacions de tonalitats blanques amb superfícies ondulants, que suggereixen realitats diverses».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris