nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Pep Canyelles: «Les escultures són una reflexió del món on visc»

L'artista inaugurà una exposició al Casal de Son Tugores d'Alaró

L'escultor Pep Canyelles inaugurà ahir vespre al Casal de Son Tugores d'Alaró una exposició sobre la seva obra recent realitzada entre els anys 2004 i 2005. Les seves obres, que són per l'artista un mitjà de reflexió sobre el món en què viu, es podran contemplar al casal de cultura fins al proper dia 17 de setembre.

Per aquesta ocasió, Pep Canyelles ha escollit un total de deu escultures de ferro que «són el llenguatge que faig servir per interpretar el món en què visc i fer una reflexió sobre el que significa per a mi». Així, Canyelles ha escollit un seguit de títols per a cada una de les obres amb la finalitat d'orientar el visitant durant el recorregut de l'exposició, però alhora l'artista vol que sigui el mateix espectador qui faci una lectura pròpia del contingut de l'exposició.

Rere l'obra de Pep Canyelles hi ha una clara referència a l'illa de Mallorca, així no és d'estranyar veure títols com Paisatge perdut o Illa transparent: «Als meus 55 anys veig ara com alguns paisatges de la meva terra han desaparegut amb el pas dels anys. Així en faig una lectura poètica», comentava ahir l'artista.

Algunes obres d'art que s'exposen al casal de Son Tugores d'Alaró es caracteritzen per ser «unes peces orgàniques», mentre que d'altres «vénen a donar forma a un sentiment d'autodefensa». És el cas d'algunes peces d'art que semblen un nadiu: «Vénen a mostrar com l'artista viu a l'Illa i d'alguna manera s'està defensant de l'agressió constant que pateix», indicà l'artista.

Sentiment
En definitiva, les escultures de l'escultor Pep Canyelles representen el sentiment que l'artista sent cap al món del seu voltant.

A Pep Canyelles li agrada fer feina ell mateix tota la seva obra, des del principi fent un treball de ferrer fins als darrers acabats, que donen un toc personal a l'obra. La intenció de l'artista en aquests moments és crear unes peces «transparents», és a dir, que l'aire pugui passar a través d'elles i que l'espectador hi pugui veure a través de les escultures.

Pep Canyelles es basa «en elements de la pròpia realitat i després en faig una abstracció de tot allò que veig. Analitzo la realitat que tenc al meu davant i les meves escultures són la conclusió que extrec d'aquesta anàlisi». Les escultures que Pep Canyelles mostra ara al Casal de Son Tugores, coincidint amb les festes de Sant Roc són un exemple d'un projecte més ampli que l'artista fa en aquests moments.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris