bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

La Lluna afavorirà divendres que ve la visió dels Persèids

Una Lluna incipient aclarirà la visió del celestial fenomen dels Persèids, que enguany oferirà la seva màxima resplendor a Espanya durant la nit del divendres de la setmana que ve, quan astrònoms i aficionats podran contemplar aquest eixam de meteors sense més equip que els seus propis ulls.

Segons els astrònoms, en aquesta ocasió, les condicions són bones per a l'observació d'aquesta pluja d'estels tan brillants, ja que la visibilitat no serà interceptada per la Lluna, com ja ha ocorregut en tantes altres ocasions.

Aquest eixam anual de meteors provinent de la desintegració del cometa Swift-Tuttle es coneix com el fenomen dels Persèids, perquè sembla com si els mateixos meteors irradiassin des de la constel·lació de Perseu.

Segons els astrònoms, l'activitat d'aquest esdeveniment, conegut també com «Llàgrimes de Sant Llorenç» en coincidir amb aquesta festivitat, serà d'entorn dels 90 meteors per hora en el moment de resplendor màxima, que es produirà a les 18.30 hores GMT (20.30 hores local).

L'esmentada hora, per tant, no afavoreix als europeus, que en aquell moment de resplendor màxima encara tindran llum solar. D'aquesta manera, s'hauran de conformar amb esperar a la nit de divendres per observar en la foscor el declivi de la màxima resplendor esdevinguda hores abans.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris