algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

La mostra «Escultura i paisatge» de l'IVAM arriba al castell de Bendinat combinant art i natura

L'exposició, de 24 peces fetes per deu artistes, inaugura la seu a Mallorca de la Fundació ASTROC


Interrelacionar la cultura amb el medi ambient i el patrimoni. Aquest és el principal objectiu que vol complir la Fundació ASTROC en la seva arribada a Mallorca. Per dur-lo a terme, ha adquirit el castell de Bendinat i l'ha convertit en la seva seu a l'Illa. Allà, durà a terme una sèrie d'activitats culturals, com ara l'exposició «Escultura i paisatge», que es va inaugurar ahir amb una festa privada i que està integrada per peces procedents de la col·lecció de l'Institut Valencià d'Art Modern.

«La nostra intenció és combinar diferents activitats en el futur. Per ara, hem obert al públic el castell gairabé així com estava. Per octubre, quan finalitzi la mostra, el tancarem per rehabilitar-lo i es reobrirà el 2006 quan les obres finalitzin», explicà Benjamí Atienza, encarregat de Relacions Institucionals de la fundació. La seva línia de treball inclourà altres exposicions en col·laboració amb l'IVAM i «amb aquells agents socials de l'Illa que vulguin col·laborar amb nosaltres». Tallers, música i teatre completaran l'oferta. De moment, està confirmada per al pròxim any l'exposició «Territori de dones, amb obra de l'IVAM», que sobretot està formada per escultures i instal·lacions.

«Escultura i paisatge» es compon de 24 peces procedents de l'IVAM. El muntatge ocupa diferents espais del castell de Bendinat. A les sales de la planta baixa es mostren set obres de John Davies. A les zones enjardinades, s'exhibeixen 17 escultures monumentals dels artistes Andreu Alfaro, Markus Lüpertz, Juan Muñoz, Juan Navarro Baldeweg, Miquel Navarro, Tom Oterness, Pablo Palazuelo, Gerardo Rueda, Richard Serra, Tony Smith i Manolo Valdés. «El renovat llenguatge artístic d'aquests autors del segle XX es destaca als jardins de Bendinat», afirmà Consuelo Císcar, directora de l'IVAM i comissària de l'exposició.

El denominador comú «passa per les narratives abstretes de la realitat i per l'ús de nous materials». En aquestes obres, «allò figuratiu es tradueix en una abstracció de sintaxi poètica». Cada un dels artistes procedeix de diferents escoles i utilitzen diversos llenguatges.

La mostra només pot visitar-se concertant una visita prèvia a l'Ajuntament de Calvià o a la Fundació ASTROC, a través de la seva pàgina web o del telèfon 902224488. Les visites seran guiades i gratuïtes i se celebraran cada dimecres i divendres a les 20.00 hores.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris