algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

La família Miró exigeix a la modista que retiri els vestits amb obra de l'artista

La successió anuncia accions legals si De la Prada no es compromet a no reiterar l'abús

La família Miró ha exigit per escrit a la modista Agatha Ruiz de la Prada un compromís de no tornar a utilitzar els vestits en què, segons la successió de l'artista, abusa del llegat pictòric mironià.

Els Miró demanen a la companya sentimental de Pedro J. Ramírez un compromís formal que els vestits que apareixen al catàleg Homenatge a artistes no es tornin a emprar ni per a la venda, ni per a l'exposició ni per a la seva reproducció.

En cas de no veure satisfeta la seva exigència, la família Miró li adverteix que emprendrà les accions legals per obtenir les satisfaccions pertinents. Pels hereus de l'artista, la modista hauria de retirar els vestits i les seves reproduccions de circulació encara que tan sols fos per demostrar que té dignitat. Quan la família Miró descobrí l'ús que Agatha Ruiz de la Prada feia de l'obra de l'artista en vestits seus, considerà que s'havia produït una defraudació a la propietat intel·lectual de la creació del pintor.

El catàleg que ha provocat la indignació de la família Miró es titula Homenatge a artistes i va ser editat per l'Institut Valencià d'Art Modern a finals de 2004. A més de l'obra d'altres grans artistes, la modista hi ha introduït una vintena de vestits amb clares referències a obres de Joan Miró. Aquest fet és considerat per la família Miró com un abús que la modista perpetra sobre l'obra del genial pintor català que s'instal·là a Mallorca.

Agreuja la utilització el fet que la companya sentimental de Pedro J. actuàs amb coneixement que els encarregats de gestionar els drets d'imatge i reproducció de l'artista s'oposaven a un projecte d'aquesta casta. A pesar que les referències dels vestits a obres concretes de Joan Miró són paleses i molt fàcilment detectables, la modista ha evitat que al catàleg es mostrin els originals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris