nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

La família Miró s'enfronta a Agatha Ruiz per un ús il·legítim de l'obra de l'artista

La modista utilitzà quadres i escultures del pintor amb l'oposició expressa dels hereus

62730

«Dona en la nit», original de Joan Miró.

Els hereus de Joan Miró s'han enfrontat a la modista Agatha Ruiz de la Prada perquè consideren que està defraudant els drets de la propietat intel·lectual de l'artista. Segons ha pogut saber aquest diari, la família li ha notificat que ha fet un ús indegut i fraudulent de l'obra mironiana a la roba que apareix en el catàleg editat per l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) a finals de l'any passat.

Segons la família del pintor, la companya sentimental de Pedro J. Ramírez ha actuat amb menyspreu cap a l'artista i s'ha apropiat de manera indeguda del seu llegat, la qual cosa no ha justificat davant els hereus.

Els responsables de la gestió dels drets de propietat intel·lectual i d'imatge de l'artista s'han dirigit a la modista per manifestar-li el seu descontent. Tanmateix, no han rebut cap mena de contesta.

Emili Fernández Miró i Joan Punyet Miró han recordat a la presumpta defraudadora que havia obrat en contra de la prohibició expressa de la família Miró, que s'havia oposat de manera frontal al seu projecte inicial de fer una col·lecció de roba sobre l'obra de l'artista.

Els hereus han respost que a l'esmentat catàleg de la modista apareixen una vintena de vestits que al·ludeixen directament a obres de Joan Miró, que en reprodueixen fragments i/o que utilizen grafismes del pintor.

Això sí, Agatha Ruiz de la Prada ha evitat escrupolosament mostrar els originals en què «s'inspira», a pesar que la referència resulta evident per qualsevol coneixedor de l'obra mironiana. L'excusa per a la utilització del llegat de Joan Miró és un pretès homenatge de Ruiz de la Prada a l'autor de les Constel·lacions.

Segons els hereus, l'homenatge amaga un aprofitament il·lícit de la creació artística de Miró que vulnera els drets d'autor, de la qual cosa n'hauria d'estar assabentada Agatha Ruiz en presentar-se ella mateixa com a artista.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris