algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

Miquel Estelrich i María J. Montiel encetaran el Festival Chopin 2005

La pionera cita arriba enguany al 75è aniversari de la seva creació


El Festival Chopin 2005 arriba al 75è aniversari amb el primer dels seus concerts el proper diumenge 7 d'agost, a les 22.00 hores. El recital, que es farà a la cartoixa de Valldemossa, presentarà la mezzosoprano María José Montiel, acompanyada al piano pel mallorquí Miquel Estelrich.

Els concerts del festival foren presentats ahir per Rosa Capllonch, presidenta de l'Associació de Festivals de Valldemossa «cel·la F.Chopin G. Sand», acompanyada per Joan Muntaner, batle del municipi; Miquel Estelrich, pianista i director del Conservatori Superior de Música i Dansa de les Illes Balears; María José Montiel, mezzosoprano; Jaume Capllonch, tresorer de l'associació organitzadora i Raimundo Alabern; director gerent de l'Institut Balear del Turisme (IBATUR).

Rosa Capllonch destacà que «Mallorca fou pionera en la creació d'un gran festival dedicat a Chopin i que des de fa 25 anys organitza un grup de persones provinents de distints camps de la cultura. A més, la incorporació a la junta directiva d'una nova generació de pianistes de Mallorca ha aportat saba nova i revitalitzat l'equip».

Miquel Estelrich explicà que l'elecció del repertori del concert inicial s'ha centrat en les Canciones españolas de instrumentos de Joan Maria Thomàs, fundador del primer comitè organitzador del Festival; les Siete canciones populares españolas de Manuel de Falla; Siete nanas d'Antoni Parera; i Cinco canciones negras de Xavier Montsalvatge.

Per la seva banda, la prestigiosa mezzosoprano María José Montiel afirmà que «és un enorme plaer tornar a Mallorca» i destacà la «calidesa del públic mallorquí».

El diumenge 14 d'agost serà la pianista Ingrid Fliter la protagonista del recital, que farà un concert monogràfic sobre Chopin. El 21 d'agost Hüseyin Sermet interpretarà obres de Schumann, Chopin i Mendelssohn. Tancarà el festival la pianista taiwanesa Gwhyneth Chen, «afincada entre Valldemossa i Nova York», segons explicà Rosa Capllonch, amb un repertori que presentarà obres de Bach / Petri, Janácek, Scriabin, Chopin i Balakirev.

Paral·lelament s'inagurarà divendres a la cel·la capitular de la cartoixa una exposició de l'obra pictòrica de Pep Coll, que ha servit també per a il·lustrar el cartell i el programa del Festival. D'altra banda, la cel·la número tres acull una exposició amb fotos, documents i discs antics dedicada als 75 anys del Festival.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris