nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Cruesa i agressivitat per mostrar treballadors desfets mentalment

Toni Nievas presenta el curt de denúncia «Animales de dirección»

XISCO DÍAZ.Palma.
Cinema reivindicatiu i de denúncia. Això és el que trobaran tots aquells que s'acostin avui, a partir de les 21.00 hores, a la llibreria Casatomada de Palma, on es presentarà en societat el curtmetratge de Toni Nievas Animales de dirección.

Aquesta és una producció de 23 minuts de durada, que compta amb la presència dels actors Salvador Oliva, Rodo Gener, Judith Diakhate i Xisco Vargas, i que reflecteix molt bé un dels fenòmens que actualment es donen al mercat laboral: emobbing.

La trama transcorre a una petita aula, on els responsables d'una empresa hotelera imparteixen classes als aspirants a directors per tal que aquests siguin el més cruels possibles amb els seus subordinats. Els professors es fan servir d'un cuiner del mateix hotel, al qual destrossen psicològicament i el degraden fins fer-li creure realment que no es ningú.

Amb un punt d'ironia ben dosificada al llarg de tota la producció, que ajuda a distingir una part còmica en aquests fets tan presents a molts de llocs de treball de la vida real, el curt provoca en alguns moments una hilaritat que no desfà mai la crua realitat que tot el temps que reflecteix.

Animales de dirección va ser enregistrada íntegrament en un hotel de s'Arenal durant el febrer passat i va ser presentat a la premsa ahir al matí al mateix locaCasatomada. El film s'emmarca dins del cicle Cinesofá, que té en marxa aquesta llibreria del passeig Antoni Torrandell de Palma.

Aquesta producció no és la primera que dirigeix el director Toni Nievas. Anteriorment el mallorquí ha estat guardonat al Festival Art Jove amb el millor curt de ficció per Horas de gas, i la seva primera creació, Pequeñas mentiras, de l'any 2001, va ser seleccionada per al Festival Siroco de València.

«El curt parla d'una empresa hotelera que vol insensibilitzar els seus directors», va afirmar Toni Nievas. Així ensenyen emobbing per «destrossar els treballadors», va explicar ahir. Després d'aquest rodatge, l'illenc té la «idea de seguir fent coses» i, encara que no va concretar projectes, va dir que està preparant un llarg experimental sobre l'amor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris