algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

PSM i BNG s'alien per dur el debat de la fragata «Baleares» a Madrid

Els nacionalistes presentaran un munt de preguntes al Congrés

El PSM durà al Congrés dels Diputats, a través dels representants dels seus socis gallecs del BNG, un munt d'iniciatives polítiques en contra del projecte d'enfonsament de la fragata «Baleares» davant de la costa de Calvià, que promou l'Ajuntament d'aquest municipi.

Els nacionalistes tornaren a mostrar així la seva «absoltua oposició» a la possibilitat que el Govern central cedeixi la fragata Baleares per al seu enfonsament a la reserva marina de les Illes Malgrats, amb l'objectiu de crear un hàbitat artificial per promoure el turisme de busseig.

El secretari general Biel Vicens va explicar que aquest fet «desnaturalitzarà el litoral». Els nacioalistes presentaren ahir un document detallat amb deu arguments «clars i contundents» per a manifestar la seva oposició a un projecte que consideren «innecessari i injustificable» i que provocarà, a més, un «greu impacte ecològic en el fons marí».

El PSM va posar en dubte «els suposats» beneficis ecològics i de protecció del fons marí que atribueixen l'Ajuntament de Calvià i la Conselleria d'Agricultura i Pesca per la construcció de l'hàbitat artificial. Vicens va considerar «massa gros el cost que suposarà l'enfonsament de la fragata, 1'7 milions d'euros, i lamentà que el Govern no destini semblant partida pressupostària a la millora mediambiental de les costes». A més, qualificaren d'innacceptable que la Conselleria d'Agricultura afirmàs que «l'enfonsament de la nau contribuirà a evitar la pesca d'arrossegament».

El PSM va dir que Calvià no ha de ser l'exemple de polítiques territorials «agressives, equivocades i interessadaes» i va subratllar que el litoral balear té «suficients zones de bellesa natural per atreure el turisme sense crear ambients falsos».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris