nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Els astronautes del 'Discovery' fan una reparació sense precedents

Alguns dels tripulants feren diversos treballs per evitar riscos

L'astronauta dels Estats Units Steve Robinson i el japonès Sochi Noguchi, efectuaren ahir reparacions menors però sense cap tipus de precedent en el buc de la nau Discovery. Fou en la tercera passejada espacial quan van deixar a punt la nau per al viatge de tornada.

Robinson i Noguchi van sortir a l'espai a les 08.48 hores GMT, amb un retard de 34 minuts provocat per una revisió dels sistemes i equips, segons va informar un portaveu del Centre de Control de Vols Espacials (CCVE) de Rússia.

D'acord amb el programa de la caminada, Robinson i Noguchi romangueren a l'espai exterior sis hores i, per primera vegada en la història, efectuaren reparacions a la part exterior d'un transbordador en òrbita. Els astronautes, a més, muntaren una plataforma d'emmagatzematge a la part exterior del segment dels Estats Units Unity de la ISS.

Els astronautes havien d'instal·lar una càmera de televisió i uns llums per il·luminar des de fora aquella part del mòdul, però aquests treballs van ser eliminats del programa, ja que la reparació del buc deDiscovery no estava prevista.

Aquesta va ser la fase més senzilla de l'activitat extravehicular i consistí a desprendre material de farcit que va sortir del seu lloc entre les lloses de ceràmica tèrmica que recobreixen el buc del transbordador i que havien format dues protuberàncies a la part davantera de la nau.

Aquestes protuberàncies van ser descobertes amb ajuda de l'instrument d'inspecció (Orbiter Boom Sensor System), equipat amb un làser fixat al braç robòtic deDiscovery. Aquest instrument va permetre, després del seu acoblament a l'ISS, observar amb deteniment l'escut tèrmic de la nau, sobretot a la vora de les ales, les zones davantera i inferior, normalment fora de la vista de la tripulació. L'operació per desprendre les protuberàncies estigué a càrrec de Robinson, qui es desplaçà fins allà amb ajuda del braç robòtic Canadarm-2. Aquest braç mecànic, fabricat per científics canadencs, estava fixat a l'ISS i va ser guiat des de l'interior deDiscovery.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris