algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Calvià suma un nou opositor per a la «Baleares»: Amics de la Terra

Demanen a la Conselleria de Medi Ambient que no ho autoritzi


El projecte de Calvià d'enfonsar la fragata Baleares a les aigües de les Illes Malgrat continua incrementant l'oposició dels partits polítics i entitats socials. La darrera en sumar-se a la protesta en contra del projecte calvianer és Amics de la Terra, que ha demanat a la Conselleria de Medi Ambient «que s'oposi a aquesta iniciativa que està fora de la línia de l'actual política de la Conselleria».

En el seu comunicat expliquen que el projecte no s'hauria d'executar «perquè l'escull artificial serà enfonsat en una profunditat de trenta metres on els peixos viuen però no es reprodueixen, amb la qual cosa no es contribuirà a incrementar la fauna, així com els promotors d'aquesta iniciativa asseguren».

Amics de la Terra també explica que «en degradar-se els metalls es convertiran en un risc tant per a la fauna marina com per als bussejadors. A més, augmentarà la presència de bussejadors en una zona actualment no suficientment vigilada i que esta essent delmada». L'entitat ofereix altres motius per oposar-se a aquesta àrea: «canviarà el paisatge i donarà un caràcter fantasmagòric. Un fons marí de gran bellesa natural serà convertit en un parc temàtic; i perquè en contra de tot allò que han afirmat els promotors, no contribuirà a desestacionalitzar el turisme ja que el busseig no es practica en els mesos d'hivern».

La queixa d'aquesta entitat conservacionista se suma a les ja pronunciades en els darrers temps pel GOB i per Greenpeace i per partits polítics com Esquerra Republicana de Catalunya, Esquerra Unida-Els Verds i PSM, que estan fent tot el possible perquè les institucions no autoritzin aquest projecte.

De fet, ja se sap que aquest projecte serà debatut al Congrés dels Diputats, en concret a la comissió de Medi Ambient. I és que EU farà servir els diputats del grup parlamentari d'Izquierda Unida per debatre aquesta proposta i per demanar al Ministeri de Defensa que no cedeixi aquest vaixell a l'Ajuntament calvianer per enfonsar-lo a la reserva marítima.

Els nacionalistes del PSM també faran tot el possible per aconseguir que el debat arribi a Madrid i avui tornaran a fer una roda de premsa per a denunciar la situació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris