algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Nova polèmica a la Calatrava

Paralitzades les obres d'una promoció immobiliària que torna a posar en perill el patrimoni històric de Palma

59848

Les excavadores treballaren fins ahir en el solar, a uns metres del bastió d'en Berard.

T.A.

JOANA NICOLAU.Palma.
Patrimoni Històric ha suspès cautelarment l'execució d'unes obres al carrer Llorenç Villalonga de la Calatrava fins que la promotora presenti el projecte d'intervenció arqueològica, segons informà el director insular de Patrimoni, Joan Mas.

Els treballs foren denunciats per l'Associació dels Veïns de la referida barriada de Palma i l'ordre es féu efectiva ahir després d'una inspecció dels tècnics del Consell. Les obres consisteixen en la construcció d'una nova promoció immobiliària. Començaren fa dues setmanes i atesa la seva ubicació, a un centenar de metres del polèmic Bastió d'en Berard, es considera que pot amagar una important riquesa patrimonial.

De moment, segons la inspecció de l'administració insular «no s'ha provocat cap mal». Tesi que els veïns contradiuen assegurant que s'ha vist afectada un tram de la murada medieval que travessa el solar.

Des de la secció del Col·legi d'Arqueòlegs, el seu president, Ferran Tarongí, manifestà ahir el seu malestar per aquesta nova irregularitat a la qual afegí que l'arqueòleg que fa el seguiment de les obres no està col·legiat. D'aquesta manera, segons digué, no té validesa legal el seu control arqueològic.

Els veïns explicaren que l'arqueòleg en qüestió estava sent supervisat per l'arqueòloga municipal, Magdalena Riera, qui tampoc, segons el col·legi, no pot dur el seguiment dels treballs. Tarongí no amagà les seves crítiques contra Riera afirmant, textualment, que «amb la seva feina obstaculitza personalment i constantment qualsevol intent de normalització» del desgavell patrimonial en què està immers Palma.

Riera no entrà en rèpliques a Tarongí i assegurà que «la murada, que ja era visible, no s'ha fet malbé, simplement s'han retirat uns totxos que tenia adossats» i que «fou fa deu anys quan se'n va demolir un tram». A hores d'ara, el projecte està aturat perquè l'arquitecte, segons Riera, «ha de fer un canvi en el projecte dels fonaments per la murada».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris