algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

La Coral de la UIB comença una gira de 4 concerts per Alemanya

En les actuacions visitaran les ciutats de Leipzig, Desden i Weimar

JOANA NICOLAU.Palma.
La Coral de la Universitat de les Illes Balears (UIB) inicià ahir una gira de concerts per diferents ciutats alemanyes. En concret es tracta de quatre concerts amb els quals, sota la direcció del seu titular, Joan Company, visitaran Leipzig, Dresden i Weimar.

La primera cita serà demà a Leipzig, on oferiran un doble concert a les esglésies de Sant Tomàs i Sant Nicolau. Aquestes actuacions tenen un «especial» sentit per a la coral en tenir-se en compte que, segons comentà Company, en ambdues Bach compongué la seva millor producció religiosa». Passat demà el concert serà a Dresden a l'església de Sant Lluc i dia cinc, ja a Weimar, a l'eslésia de Sant pere i Sant Pau.

Atès que tots els concerts són a esglésies, la coral ha escollit un repertori religiós de diferents èpoques per als programes. En ell, Company explicà que s'interpretarà una primera part amb obres de compositors estrangers, com ara Bach o Mendelsohn, mentre que la segona part se centrarà en autors espanyols i balears.

D'aquests darrers posà en relleu una salve Regina de Joan Marí Tomas que tancarà el repertori a totes les actuacions. Així mateix, també s'oferirà al públic una altra salve de Pep Vila, compositor que la dedicà a la coral amb motiu de la seva recent celebració del 25è aniversari. Obres de Tomás Luis de Vitoria i Pau Casals també formaran part del repertori espanyol.

De fa anys, la Coral de la UIB realitza gires per l'estranger però aquesta té un significat especial en ser els escenaris en els quals actuaran de gran tradició musical. S'ha de destacar també que tots els concerts que oferirà la coral són de pagament. En total són quasi mig centenar els membres de la coral que s'han desplaçat a Alemanya. Les seves actuacions seran a capel·la.

La formació, fundada l'any 1977 pel mateix Joan Company, ha estat guardonada en reiterades ocasions amb premis importants com ara el Ramon Llull de les Arts que atorga el Govern balear. La seva participació a festivals de música internacionals com ara el Mozart de Madrid, el de Música antiga de Barcelona o el Chopin d'Àustria li han donat una gran repercussió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris