algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

La NASA reconeix que ha «fallat» en les revisions clau del «Discovery»

La tripulació dedica el dia a fer neteja a l'ISS

La tripulació deDiscovery dedicà la jornada d'ahir, el cinquè dia a l'espai, a treure escombraries de l'estació internacional i a traslladar-hi també tones de material. Per la seva banda, la NASA va reconèixer que «va fallar» en revisions clau de seguretat prèvia, encara que confia que el transbordador i els tripulants tornaran a la Terra sans i estalvis. Les revisions de seguretat prèvies al vol no estigueren ben fetes, va reconèixer el cap de la NASA, Michael Griffin.

La comandanta deDiscovery, Eileen Collins, va manifestar ahir la seva sorpresa pel despreniment de material aïllant del transbordador. «Estam simplement sorpresos que això pugui succeir perquè realment no ho esperàvem», va afirmar.

Els astronautes parlaren des deDiscovery -acoblat a l'ISS a més de 320 km sobre la Terraamb la cadena Fox-, mentre els analistes de la NASA continuaven avaluant els potencials danys soferts per la nau espacial després del despreniment del material aïllant. Consultat sobre el potencial dany, el tripulant deDiscovery Charlie Camarda va dir que havia analitzat el transbordador a través de seqüències filmades i inspeccions amb làser durant dos dies. «Pel que hem vist del recobriment, (...) sembla que el dany és petit. Tot indica que el vehicle es troba en bon estat i que estam bé i també a punt per poder tornar a casa», conclogué l'expert.

Ahir encara feia falta revisar la coa i la part superior de la nau Discovery.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris