lluvia ligera
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Austràlia també enfonsa vaixells

L'enfonsament controlat s'ha duit a terme a la badia de Sunshine

68278

Moment de l'espectacular explosió per enfonsar el vaixell en aigües de Sunshine. EFE

J.N. / EFE.Palma.
Aquests dies, ha tingut lloc en aigües d'Austràlia un experiment semblant al que Calvià vol posar en pràctica al litoral de la reserva marina de les illes Malgrats amb la fragata Baleares. Un vaixell de dimensions enormes anomenat HMAS Brisbane ha estat enfonsat a la costa de Sunshine, amb l'objectiu de convertir-lo en una atracció submarina per a la pràctica del busseig.

L'espectacularitat de les imatges mostrades més amunt és prou eloqüent. L'operació es realitzà a través d'una explosió controlada força impactant, i per a la qual resultà indispensable un ampli dispositiu amb molts d'operaris. En tot cas, encara fou major el nombre de curiosos que hi assistiren. Més d'un miler d'embarcacions seguí de prop tot el procés amb el qual s'aconseguí que el vaixell acabàs al fons marí en qüestió de minuts.

Per descomptat, l'explosió suposà un impacte ambiental ja instantani sobre la flora i la fauna marines en l'àrea més pròxima al dispositiu desplegat. Ara, l'Agència de Protecció Mediambiental de Queensland, que ha cedit aquestes fotografies, serà la que haurà de fer el seguiment de l'experiment.

Austràlia, de manera conjunta amb els EUA, sobretot a Florida, i el Canadà són països especialistes en enfonsaments d'embarcacions per desballestar, a fi de convertir-les en jaciments subaquàtics, per incrementar la riquesa marina en aquest sentit, o en parcs temàtics. Tanmateix, el clamor ecologista en contra d'actuacions com aquestes ha estat sovint considerable.

A Mallorca, l'Ajuntament de Calvià i el Govern balear projecten l'enfonsament de la nau que va ser la primera fragata de guerra amb antimíssils, i les dimensions de la qual són 133 x 14 x 7'5 metres. El projecte, en el cas que al final vagi endavant, tindrà un cost superior al milió d'euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris