muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Son Rossinyol exposarà les troballes del vaixell grec de la cala Sant Vicenç

Les televisions de Palma i Balears emetran un documental sobre el jaciment subaquàtic

74136

La recuperació de les peces submergides fou complicat per als arqueòlegs.

JOANA NICOLAU.Palma.
El centre d'arqueologia de Son Rossinyol acollirà una exposició sobre les restes trobades al vaixell grec del segle VI abans de Crist que es troba en aigües de la badia de cala Sant Vicenç, a Pollença.

A hores d'ara gairebé tot el nombrós material que contenia aquesta nau de mercaders ja s'ha tret a la superficie i està en procés de tractament i restauració a Catalunya. Després de la mostra, per a la qual encara no s'han concretat les dates, les troballes es dipositaran al Museu de Mallorca. Patrimoni del Consell no descarta, més endavant, treure de la mar el casc de la nau. L'operació, segons el director insular de Patrimoni, tindria un cost aproximat als 120.000 euros.

Tot el procés d'excavació d'aquest derelicte ha estat objecte d'un documental que el Consell presentà ahir. Sota el títol de 2.500 anys sota la mar i vint minuts de durada, en ell es recullen imatges de com els arqueòlegs extreien les peces de la mar, entrevistes als tècnics a responsables polítics del projecte... En total s'han editat 500 còpies dels documental. Un document dirigit per Luis Enrique San Martín, del qual ahir la presidenta de Mallorca, Maria Antònia Munar, lliurà diverses còpies als directors de les diferents televisions de Palma i les Balears. En properes dates, cada un d'aquests centres té previst la seva emissió. La resta de còpies serà distribuïda per biblioteques i centres docents.

Aquesta fou la primera excavació subaquàtica realitzada pel Consell, amb la col·laboració del Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris