algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Quatre-centes veus cantaran unides la «Transatlàntida» de Bibiloni

El Conservatori acull avui el primer de tres concerts monogràfics


El Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, amb la col·laboració dels ajuntaments de Binissalem i Santanyí, han preparat tres concerts per reconèixer la tasca del compositor mallorquí Baltasar Bibiloni. El primer d'aquests, amb la participació d'un cor de més de 400 persones per a l'obra Transatlàntida, tindrà lloc avui a l'Auditòri del Conservatori a les 17.30 hores. A més d'aquest primer recital, el repertori es repertirà demà a les 18.00 hores a l'església de Binissalem, poble natal del compositor, i el proper dissabte, 7 de maig, a les 17.30, a l'església de Santanyí.

Aquests actes coincideixen amb l'edició facsímil de la partitura Quatre Cançons Tradicionals, composta per a cor de tres veus iguals i piano dins la col·lecció que publica el conservatori per recuperar i reconeixer l'obra de Bibiloni.

Aquesta serà una de les peces a interpretar en aquests tres recitals. A més, el gran cor vocal, amb l'orquestra del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, l'actriu Catalina Alorda i la veu solista de Sofia Domènech, aportaran l'obra de Bibiloni Transatlàntida.

Aquesta obra fou composta per encàrrec de la secretaria de corals infantils de Catalunya en motiu de l'any Verdaguer. La seva estrena se celebrà ara fa tres anys al Palau Sant Jordi davant 16.000 persones que escoltaren l'obra interpretada per un enorme cor de 4.000 veus.

Miquel Estelrich, director de la màxima institució musical de les Balears, afirmà que el propòsit d'aquests concerts és «reconèixer la tasca de Bibiloni», qui fou un dels fundadors del centre i cap del departament de Pedagogia. Ferran Vaquer, actual cap d'aquesta àrea, explicà que «enguany acaba la primera promoció i totes les corals participants són d'alumnes del centre». Val a dir que per l'ocasió, en els concerts d'aquest cap de setmana, hi serà present també el cor de l'escola de música Els Violets de Palafrugell de Girona, que en un intercanvi amb Binissalem seran acollits pels amfitrions, el cor de l'escola de música de Binissalem. Baltasar Bibiloni es mostrà ahir humil davant totes aquestes activitats i afirmà que en aquests moments es troba revisant les seves obres mitjançant l'ús de les noves tecnologies i el software d'edició musical.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris