algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

L'Espai Mallorca de Barcelona acull la presentació dels premis literaris de Pollença

L'Ajuntament també els vol promocionar a València

C. DOMÈNEC.Barcelona.
L'Espai Mallorca de Barcelona acollí ahir vespre la presentació pública dels premis Pollença de Litertura 2005. El certamen, convocat per l'Ajuntament, presenta, en la seva segona edició, les modalitats de novel·la i poesia.

El batle de Pollença, Joan Cerdà, acompanyat pel regidor de Cultura, Antoni Oliver, i Antoni Ferragut, en nom de la Fundació Guillem Cifre de Colonya, explicaren que la millor novel·la, inèdita i en català serà premiada amb 9.000 euros i que la millor obra poètica guanyarà 4.000 euros.

Les obres que resultin guardonades seran publicades posteriorment per l'editorial El Gall. El certamen aceptarà originals fins el proper dia 12 d'agost i els premis se lliuraran el mes de novembre, durant la fira de Pollença. El jurat estarà integrat per personalitats de la cultura com ara Sebastià Alzamora, Carme Castells, Neus Canyelles, Guillem Frontera, Susanna Rafart o Miquel Ferrà i Martorell.

El premi de poesia està dedicat a la memòria de mossèn Costa i LLobera i està patrocinat per la Fundació Guillem Cifre de Colonya. Durant la presentació es parlà de la novel·la guanyadora, Encara que sents com creix la nit, de Miquel Angel Vidal. El batle Cerdà explicà que l'objectiu dels premis és el de «enfortir les nostres senyes d'identitat, com la llengua, i consolidar el guardó, governi qui governi». El batle manifestà el seu interès per presentar l'edició del premi a València, ja que la primera comptà amb la participació de 4 autors valencians.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris