nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
15°

«Líquid», de David Mataró, guanyà el V Certamen de Curts en català

El també cineasta mallorquí Joan Cobos s'endú el segon premi per la cinta «La mà de Fin»

J.N.Palma.
El cineasta mallorquí David Mataró guanyà el primer premi del V Certamen de Curtmetratges de Ficció en català organitzat per Artífex Cultural i realitzat a Sa Nostra. Fou una decisió presa de forma unànime pel jurat que valorà el seu curt, Líquid, com la cinta de «major qualitat i originalitat» de les que concorregueren al certamen.

El film, de 15 minuts de durada, ve a ser la segona part de Gas. Se centra en dues parelles, una d'elles de lesbianes, que es troben a un restaurant i que resulta que cada un d'ells ha mantingut relacions amb els altres tres. La trama, en clau de comèdia, és «molt dvertida», a ulls del jurat, que estigué presidit per Simó Andreu. Al repartiment hi prenen part Santi Celaya, Caterina Alorda, Lluqui Herrero, Pepa Charro i Toni de los Àngeles.

El segon premi fou per a La mà de Fin de Joan Cobos. La cinta, amb 20 minuts de durada, se centra en la visita per primera vegada a una casa que el protagonista rep per herència.

Pel que fa als curts presentats al certamen per alumnes d'Ensenyança Secundària, els guanyadors foren, l'Institut de Son Pacs per Nuredduna i Cólera de l'Institut Arxiduc Lluís Salvador. El coordinador del certamen, Antoni González, explicà que, de cara a la propera edició, l'organització vol introduir un seguit d'activitats vinculades amb el cinema adreçades a alumnes de secundària. Segons digué, «hi ha una bona pedrera a Mallorca i es necessari cuidar-la perquè doni els seus fruits». La gala comptà amb l'actuació de Joan Toni Skarabat i el seu grup.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris