muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

El II concurs MusicNauta duplica el nombre de grups participants

L'èxit de la primera convocatària ha engrescat els joves músics illencs


L'edició 2005 del concurs de maquetes musicals MusicNauta, organitzat per Banca March Jove, en col·laboració amb Xocolat i la Universitat de les Illes Balears, arribarà a la seva segona final amb un gran èxit de participació. El jurat haurà de triar aquesta vegada els 15 millors temes dels 233 presentats per un total de 123 intèrprets.

Entre totes aquestes propostes s'han presentat 98 grups i 25 solistes. Així, la resposta donada per la pedrera musical mallorquina ha demostrat que la fórmula proposada per Banca March funciona. Tots ells competeixen per aconseguir el que, en temps de la tan repetida crisi de la indústria, sembla el més difícil d'aconseguir: enregistrar un disc.

«Volem ser humils» apuntà Jaume Borràs, responsable del certamen, davant l'èxit de convocatòria. «El cert és que musicnauta.bancamarch.es és el portal de referència ara mateix si vols saber el que passa a les bases de la música i que, a més, demostra que qualsevol persona pot aconseguir el seu objectiu».

La pròxima passa, després del termini de presentació, és la reunió de principis de maig, en la qual es realitzarà la primera preselecció de les cançons de més qualitat. «L'objectiu és quedar-nos amb les 15 millors, però sempre n'hem d'incloure alguna més perquè sovint els grups en presenten més d'una, i totes de qualitat», afirmà Borràs.

Després, la gran nit de la música en directe tendrà lloc a principis de juny. «Volem canviar d'escenari i ens agradaria que es fes a Ses Voltes», apuntà Borràs. Cinc dels grups seleccionats actuaran amb la peculiaritat que l'acta del premi ja estarà tancada ja que «el que es valora és la maqueta, no el directe». A més, per donar continuïtat a les distintes edicions, actuarà el grup Fossil Sound, vencedor del primer MusicNauta.

El funcionament d'aquest concurs és senzill, i combina la música amb internet. Així, al seu portal es pot escoltar tots els grups i les seves propostes i fins fa un dies els visitants de la web podien votar la seva cançó preferida, per afegir dinamisme al projecte.

Enguany, molts dels presentats són novells, però també s'hi poden trobar finalistes de la passada edició que tornaran a lluitar pel disc. Entre ells s'hi troben Trailer, Acme Copyright o Guisalo.

Tots ells lluiten per a la gravació d'aquest disc als estudis Cosmic Blend, d'Antoni Noguera, i la corresponent edició de 500 còpies i la introducció en el catàleg de Blau-Discmedi, la qual cosa pot permetre la distribució a la cadena de botigues FNAC o a la Fira del Disc. «Llavors és quan comença la feina de bon de veres», afirmà Borràs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris